11 skvělých filmů, které do týdne zmizí z Netflixu

Poslední šance, kdy si na Netflixu vychutnat nejen mistrovská díla Alfreda Hitchckocka nebo Cuaronův postapokalyptický svět bez dětí. Už příští týden z Netflixu odchází všech jedenáct následujících titulů.

Čistokrevní

Bohaté teenagerky Lily a Amanda jsou zase kamarádky. Objevily totiž společnou vášeň – ani jedna nemůže vystát nevlastního otce Lily. A tak se zrodí vražedný plán. Hrají Olivia Cooke (Batesův motel), Anya Taylor-Joy (Dámský gambit) a Anton Yelchin (Star Trek). (16. listopadu)

Battleship

Klasická desková hra Battleship se přesouvá na filmové plátno. V tomhle mořském dobrodružství je potřeba ubránit planetu Zemi před flotilou záhadného nepřítele. Liam Neeson ukazuje ostatním cestu ve velkolepé podívané nabité speciálními efekty. Inspirováno klasickou deskovou hrou. (21. listopadu)

Bratři Bluesovi

Dva bezvýznamní podvodníčci chtějí zachránit katolický sirotčinec, kde vyrůstali. Dají znova dohromady svoji bývalou kapelu a připraví charitativní vystoupení. Všudypřítomná soulová hudba a šílené automobilové honičky zařadily tuhle komedii mezi Top 10 kasovních trháků roku 1980. (21. listopadu)

Miami Vice

Pokus zjistit skupinu, která stojí za nejnovější sérií vražd, přivádí detektivy Tubbse a Crocketta k práci v utajení u drogového dealera na jižní Floridě. Po zuby ozbrojení Jamie Foxx a Colin Farrell v drsné akční podívané režiséra Michaela Manna. (21. listopadu)

Pivní bratři

Dva flákači vymyslí nový sport BASEketball, ze kterého je celá země jako u vytržení, a rádi by na téhle směsici basketbalu a baseballu vydělali pořádný balík. Hlavními hvězdami téhle ztřeštěné sportovní komedie jsou Matt Stone a Trey Parker, geniální tvůrci Městečka South Park. (21. listopadu)

Potomci lidí

V temné budoucnosti, kdy lidé ztratili schopnost se rozmnožovat, jedna žena tajemně otěhotní a rozpolcený byrokrat bojuje za její záchranu. Hlavní role v této kritiky uznávané dystopii zasazené do roku 2027 hrají Clive Owen, Julianne Moore a Michael Caine. (21. listopadu)

Psycho

Sekretářka z realitní kanceláře uteče s pořádným balíkem peněz. Ráda by začala nový život, ale skončí ve zlověstném Batesově hotelu. Tenhle Hitchcockův mistrovský kousek získal čtyři nominace na Oscara a je jedním z největších filmů všech dob. (21. listopadu)

Rodičovství

Buckmanovi se snaží vychovávat své děti „správně“, jenže zjistí, že být „dokonalý“ rodič často znamená nechat děti být samy sebou. Po dvouměsíčním vedení žebříčku Top 10 se tato komedie stala devátým komerčně nejúspěšnějším filmem roku 1989 v USA. (21. listopadu)

Správci osudu

Úspěšného nového kongresmana okouzlí překrásná baletka, ale proti jejich milostnému románku se spiknou záhadné síly. Matt Damon a Emily Blunt běží o život ve sci-fi thrilleru na motivy povídky Philipa K. Dicka. (21. listopadu)

Vertigo

Jeden z nejpůsobivějších a napětím prodchnutých snímků Alfreda Hitchcocka vypráví příběh bývalého detektiva, který je až za hrob posedlý vztahem k vdané ženě. Nejlepší film všech dob podle hlasování Britského filmového institutu Sight & Sound 2012. (21. listopadu)

Vodní svět

Ve futuristickém světě, zaplaveném vodou, se terčem zlověstných pirátů stane mutantní námořník, krásná barmanka a její mladičká ratolest. Kevin Costner v jednom z nejnákladnějších filmů své doby. (21. listopadu)