Supernova: Partnery čeká největší zkouška života

StudioCanal zveřejnilo první trailer k novému romantickému dramatu Supernova, kde se v hlavních rolích můžeme těšit na Oscara nominovaného Stanley Tucciho a na držitele Oscara, herce Colina Firtha. Oba herci ve filmu ztvárnili dlouholeté partnery, kteří čelí nejtěžší zkoušce ve svém vztahu.

Sam a Tusker spolu žijí už několik let jako pár, i když si prošli těžkými zkouškami, teď na ně čeká ta největší. Společně se vydávají na road trip po Anglii, aby navštívili své přátele, rodinu a blízké. I když se to na první pohled zdá jako spontánní a veselé rozhodnutí, není tomu tak. Za touto cestou stojí Tuskerovo přání setkat se se svými přáteli, a tímto způsobem prožít ještě jednou svou minulost, než ji kvůli diagnostikované demenci zapomene úplně.

Snímek napsal a natočil Harry Macqueen, který se na filmových festivalech představil s debutem Hinterland v roce 2015. Supernova je jeho druhým celovečerním snímkem. Do hlavní dvojice si nemohl vybrat lepší herce. V rolích Sama a Tuskera se nám představí Colin Firth a Stanley Tucci. Colin Firth má na svém kontě dvě nominaci na Oscara, a z toho jednu proměnil díky své roli ve filmu Králova řeč. Herec Stanley Tucci Oscara zatím nezískal, ale byl nominován za vedlejší roli ve filmu Pevné pouto. Ve vedlejších rolích se můžeme těšit na Pippu Haywood, Jamese Dreyfuse nebo Sarah Woodward.

Světovou premiéru měl film na filmovém festivalu v San Sebastian. Do českých kin by se snímek měl dostat 14. ledna 2021.

Plakát ke snímku Supernova.