Sound of Metal: Bubeníkovi se hroutí život, když přichází o sluch

Nový film Sound of Metal z produkce Amazon Studios přináší opravdu dojemný příběh o bubeníkovi, který ztratil sluch a rozhodl se nějakou dobu žít v komunitě hluchých. Sound of Metal sklízí pozitivní ohlasy z festivalů, kritiků a diváků. Někteří jej prohlašují za nejlepší film tohoto roku. Podívejte se na trailer.

Ruben se živí jako bubeník v metalové skupině, kde vystupuje i jeho přítelkyně Lou. Při běžných událostech dne si najednou všímá, že začíná ztrácet sluch. Doktor Rubenovi potvrdí zhoršený sluch a Rubenoci se tak rozpadá celý život. Jeho přítelkyně Lou bere jeho život do svých rukou a přihlásí ho do komunity hluchých, aby zabránila, že by se Ruben mohl vrátit k drogám.

V hlavní roli se objeví Riz Ahmed. Herec si zahrál vedlejší role ve Venomovi nebo Star Wars: Rouge One. Na svém kontě má také nominaci na Zlatý Globus pro nejlepšího herce v minisérii Jedna noc. Herečka Olivia Cooke ztvárnila Rizovu filmovou přítelkyni Lou. Herečka je známá ze seriálu Batesův motel nebo z filmu Ready Player One. Za režií a scénářem k filmu stojí Darius Marder, autor scénáře ke snímku Za borovicovým hájem s Ryanem Goslingem a Bradley Cooperem v hlavních rolích.

Film bude mít světovou premiéru 20. listopadu 2020. Na streamovací službě Prime video se objeví 4. prosince 2020.

Plakát ke snímku Sound of Metal.