25 filmových tipů na víkend

filmové tipy na víkend

Ať už budete trávit víkend u Netflixu, HBO GO nebo televize, máme pro Vás ověřené tipy na filmy. Ze streamovacích služeb jsme vybrali nejlepší novinky, z televizních obrazovek pak největší pecky.

Tipy na novinky HBO GO

Judy

Judy Garland je fenomenální zpěvačka a úspěšná herečka, která se již od útlého věku stává miláčkem celé Ameriky. Její talent si podmaňuje miliony diváků na celém světě. Její kariéra je doslova splněným snem.

Krycí jméno U.N.C.L.E.

Šarmantní Američan Napoleon Solo pracuje pro CIA, je profesionál, gentleman a sukničkář. Výbušný a zatvrzelý Rus Illya Kuryakin, jehož síla paží si v ničem nezadá se silou jeho národní hrdosti, je zas nejlepším z nejlepších v KGB. Oba muži musí spojit síly, aby ochránili svět před jadernou hrozbou.

Mizerové navždy

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky. Mike po řadě atentátů a pokusů o jeho život přesvědčí zdráhavého Marcuse, aby odložil odchod do penze a naposledy se s ním vydal do akce.

Nejhorší obavy

V roce 1973 došlo k překvapivému útoku Egypta a Sýrie na Izrael. A právě tehdy, při jednom z hlídkových letů havarovalo izraelské vojenské letadlo, ozbrojené nuklearní bombou. Ta byla, bezmála po čtvrt století, náhodně nalezena kdesi v poušti a předána do nepravých rukou.

Počítání mrtvých

Frank Pierce (Nicolas Cage) je na dně. Po pěti letech vyčerpávajících nočních služeb v sanitce záchranky se z něho stal alkoholik trpící těžkou depresí a halucinacemi – duchové desítek pacientů, které se mu nepodařilo zachránit, bloumají ulicemi Manhattanu s němou výčitkou nevyslovitelného utrpení.

Tipy na novinky Netflixu

Enola Holmesová

Při pátrání po nezvěstné matce dokáže neohrožená Enola Holmesová přechytračit i svého staršího bratra Sherlocka a pomoct mladému lordovi na útěku.

Čarodějky

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu.

Ďábel

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké.

Halloween

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra.

Moneyball

Podle skutečného příběhu Billyho Beaneho (Brad Pitt) – bývalého nadějného hráče baseballu s vyhlídkami na oslnivou kariéru, který se poté, co nedokázal splnit nadějná očekávání, se svou soutěživou povahou raději zaměřil na administrativní stránku tohoto sportu.

Najednou jsme rodina

Pete (Mark Wahlberg) a Ellie (Rose Byrne) se rozhodnou založit rodinu a vrhnou se po hlavě do světa pěstounské péče. Když zjistí, že má jejich vysněné dítě dva sourozence, rozroste se jejich domácnost přes noc hned o tři členy!

Na nože

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí.

Pýcha a předsudek

Snová výprava do Anglie konce 18. století s hvězdným obsazením, okouzlující kamerou a nesmrtelným příběhem dokáže alespoň na dvě hodiny zpomalit zběsilé tempo moderní doby.

Spider-Man: Paralelní světy

Když je po kousnutí radioaktivním pavoukem záhadně obdařen superschopnostmi, stane se z dospívajícího Milese Moralese z Brooklynu jedinečný Spider-Man. Miles si však po otevření brány do mnoha dalších paralelních světů uvědomí, že zdaleka není jediným pavoučím superhrdinou na světě.

Učitelka

Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru.

Upíři v Bronxu

Bronx jako by se měnil na čtvrť pro boháče. Jenže tři místní borci mají pro strach uděláno, odhalí děsivý plán a nedopustí, aby někdo vysál život z jejich čtvrti.

Televizní tipy na víkend

Akta X – Film

Po léta byla realita překrucována, fakta manipulována a pravda skrývána. Teď přichází Mulder a Scullyová, agenti FBI, aby poskládali celou skládačku v jeden celek a vysvětlili nevysvětlitelné. Ale ani tentokrát jejich cesta za pravdou nebude procházka růžovým sadem a celé jejich vyšetřování bude neustále někým úmyslně mařeno. (2. října | Prima Cool | 20:15)

Barva peněz

Oscarový Paul Newman a Tom Cruis v americkém filmu Martina Scorseseho z prostředí kulečníkového hazardu. Vyhrávat prachy je lepší než je vydělávat. (2. října | Nova Cinema | 1:55)

Chata v horách

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. (2. října | ČT 2 | 23:35)

Tajemná řeka

Jimmy Marcus (Sean Penn), Sean Devine (Kevin Bacon) a Dave Boyle (Tim Robbins) jsou přáteli už od dětství. Jejich poslední setkání však není příjemné. Sean v roli policisty vyšetřuje případ smrti Jimmyho nejstarší dcery Katie. (2. října | Nova Cinema | 21:45)

Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba

Galaktickou republikou zmítají nepokoje. Vznikly spory ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která začne úplnou blokádu malé planety Naboo. (3. října | Nova Cinema | 20:15)

Fantomas se zlobí

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. (3. října | ČT 1 | 22:10)

Kill Bill

V malém opuštěném kostelíku se probíhající generální zkouška svatby promění v krvavá jatka – těhotná žena v krví potřísněných šatech je Černá mamba, známá jako Nevěsta (Uma Thurmanová). Vrah Bill (David Carradine) a jeho Komando zmijí zanechali Nevěstu na místě mrtvou, ta ale naneštěstí pro ně upadla pouze do kómatu. (3. října | Prima Cool | 22:10)

Smrtonosná past

Newyorský policista John McClane (Bruce Willis) přijel do Los Angles navštívit svou ženu, která je zrovna na vánočním večírku v nedostavěné budově firmy Nakatomi. Do budovy však vtrhne německý terorista Hans Gruber (Alan Rickman) se svou jednotkou a zajme všechny hosty (včetně McClaneovy ženy). (4. října | Prima Cool | 20:15)

Smrtící epidemie

Ve filmu Smrtící epidemie musí hrozbě čelit tým amerických vojenských lékařů, který zoufale pátrá po neznámém bacilonosiči, z nějž by bylo možné získat sérum proti nákaze, zavlečené z Afriky do Kalifornie. (4. října | Nova | 23:10)