12 dokumentů o pandemii Covidu-19

dokumenty koronavirus covid-19 pandemie

Pokud vám všudypřítomný koronavirus ještě neleze krkem, můžete se o něm dozvědět i něco víc. Třeba to, co se děla na samotném začátku šíření viru ve Wu-chanu nebo jak na Covid-19 reagovaly různé země světa. Tohle je dvanáct pestrých dokumentů o současné pandemii.

76 Days

Drsný dokument zachycuje pacienty a přední lékaře čtyř nemocnic bojujících s pandemií COVID-19 ve Wu-chanu během prvních měsíců pandemie.

Coronation

Tým vedený aktivistou natáčí uvnitř nemocnic, domovů a karanténních zařízení ve Wu-chanu, prvního města zasaženého globální pandemií COVID-19.

Covid-19: Svět v nebezpečí

Na jaře tohoto roku 2020 musel svět dramaticky reagovat na koronavirus. Pořad nabízí podrobný pohled na to, jak politicky a společensky čelil této ničivé pandemii.

Česko-19

Časosběrný dokument TV Nova mapuje příběhy lidí, kteří se přímo setkali s nemocí Covid-19. Pacienti, zdravotníci nebo pracovníci v sociálních službách popisují svůj boj s neviditelným nepřítelem.

Frontline: Inside Italy’s COVID War

Trýznivý pohled do nemocnice v severní Itálii, která byla těžce zasažena koronavirem. Příběh lékařů, personálu a pacientů bojujících s COVID-19.

How Coronavirus is Changing the World

Jak reagují demokratické a autoritářské státy na pandemii koronaviru? Vyšetřovací tým hledá stopy po celém světě a provádí rozhovory s virology, zdravotnickými odborníky a občany.

Koronavirus – máme jasno

Svět se v roce 2020 změnil. Tenhle aktuální seriál zkoumá pandemii koronaviru a usilovný boj proti ní. A taky ukazuje, jak zvládat dopady nemoci na duševní zdraví.

New York v čase korony

Největším epicentrem covidové pandemie se stal New York. Horečný puls ikonické metropole se zastavil a osm milionů obyvatel čelí úderu, který je srovnáván s teroristickými útoky 11. září.

Pandemie: COVID19

Odborníci s využitím nejnovějších poznatků z předních lékařských linií odhalí, proč je tato nová forma koronaviru tak smrtelná a jaké kroky se podnikají v boji s ním.

Race Against Pandemic

Prosinec 2019 ve Wu-chanu ve střední Číně. Epicentrum nebezpečného nového virového ohniska – COVID-19. Za pouhé tři měsíce je vyhlášena globální pandemie.

Totally Under Control

Detailní pohled na to, jak vláda Spojených států řešila reakci na vypuknutí pandemie COVID-19 během prvních měsíců.

Tracking Down the Origin of the Wuhan Coronavirus

Investigativní reportér Joshua Philipp podrobně zkoumá vývoj pandemie koronaviru od ledna do dubna 2020. Krok za krokem odhaluje související fakta a rozplétá nitě souvislostí vedoucí zpátky v čase, aby pátral po původu a povaze viru.