Cz Torrent je zřejmě minulostí

Cz Torrent

Cz Torrent, přesněji tracker.cztorrent.net, byla největší torrent služba dostupná v Česku. Její činnost byla zřejmě ukončena pro šíření nelegálního obsahu napříč uživateli. Autoři Cz Torrent se k situaci okolo vypnutí serveru zatím nevyjádřili.

Tracker Cz Torrent je nejspíš mrtvý

Nelegální šíření filmů, seriálů, počítačových her nebo programů. To všechno již zřejmě na službě Cz Torrent nebude možné. Webová stránka již několik týdnů načítá chybu 403, která pravděpodobně značí konec „jedné velké éry“. Mnozí uživatelé se domnívají, že za koncem populárního serveru internetových pirátů stojí nedávný zátah právě na podobné servery v Česku. Jiní zase věří, že jde o interní chybu způsobenou hackerským útokem, na jejímž odstranění se pracuje. My se spíše přikláníme k první možnosti.

Cz Torrent ve skutečnosti nebyl jen o torrentech a sdílených souborech. Početná základna uživatelů se scházela na tamním diskuzním fóru, kde řešila všechno možné. Od recenzí videoher, přes tipy na filmy, až po návody, jak si poskládat vlastní počítač. O to všechno zřejmě fanoušci tohoto známého serveru přišli. Konec pirátů v Česku to ale určitě není. Nesmrtelná The Pirate Bay je stále světovou jedničkou a slovenský Sk Torrent ještě stále běží.

Update 16. září 2020

Podle výsledků internetových vyhledávačů a samotné internetové adresy Cz Torrentu je jasné, že populární česká torrentová služba skutečně zanikla. Uvidíme, zda se na české scéně v budoucnu nechytne něco nového.

Pokračuj na místa, kde sledovat filmy online, zdarma a legálně