Nejpopulárnější filmy a seriály na Disney+ za poslední rok

nejpopulárnější filmy a seriály disney+

Streamovací služba od Disneyho dostala zelenou už v několika zemích světa. Zatímco my na spuštění stále čekáme, můžeme se alespoň podívat na žebříčky nejpopulárnějších filmů a seriálů za poslední rok.

Nejpopulárnější filmy na Disney+ za poslední rok

Takhle nějak jsme to asi očekávali. Do popředí Disneyho služby se dostaly Disneyho největší animáky, superhrdinové Avengers i jeden famózní muzikál. Odvážná Vaina si prvenství určitě zasluhuje.

10. Zloba: Královna všeho zlého

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela.

9. Úžasňákovi 2

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka.

8. Avengers: Endgame

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder.

7. Na vlásku

Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop. Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a odhodlá se s pomocí temperamentního bandity provést velký husarský kousek.

6. Zootropolis: Město zvířat

Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace.

5. Hamilton

Neuvěřitelný příběh Alexandera Hamiltona, jednoho z Otců zakladatelů a prvního ministra financí Spojených států amerických, je nám představen v muzikálovém provedení Lina-Manuela Mirandy.

4. Toy Story 4: Příběh hraček

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět.

3. Ledové království II

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně.

2. Ledové království

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě.

1. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

Walt Disney Animation Studios uvádí dobrodružný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o dospívající dívce, která směle vyplouvá na Tichý oceán, aby zachránila svůj lid. Během cesty se Vaiana setkává s kdysi mocným polobohem Mauim, který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní a překonat mnohá nebezpečí.Tento okouzlující, sluncem a hudbou zalitý film si získá Vaše srdce!

Nejpopulárnější seriály na Disney+ za poslední rok

Seriály pro nejmenší, starší a nejstarší. Tak nějak vypadá žebříček nejpopulárnějších seriálů na službě Disney+. Mezi Hannah Montanou a Mickeyho klubíkem se objevují třeba Mandalorian, Klonové války nebo Agenti S.H.I.E.L.D.u.

10. Farma Rak

Chyna Parksová je hudebně nadaná dívka zařazená v A.N.T. programu, díky kterému se talentované děti dostanou na střední školu o tři roky dříve než obvykle. Chyna musí zvládnout nepřátelství ostatních studentů, aby mezi ně zapadla.

9. Agenti S.H.I.E.L.D.

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat.

8. Hannah Montana

Když se čtrnáctiletá Miley Stewart (Miley Cyrus) přistěhuje z Tennessee do Californie, nikdo kromě její rodiny a přátel netuší, že je zároveň i velmi známou a populární zpěvačkou s blonďatou kšticí, která si říká Hannah Montana.

7. Kámoši hafíci

Štěněčí bratři, mopslíci Bingo a Rolly jsou pro každou srandu, mají čich na dobrodružství, ať již ve svém sousedství nebo daleko od domova. Často pomáhají svému páníčkovi Bobovi při záchraně jiných zvířecích kamarádů.

6. Mandalorian

Mandaloriana přivedl k životu Disneyho oblíbený tvůrce Jon Favreau (Iron Man, Kniha džunglí) a v hlavní roli nájemného zabijáka se představí i tentokrát Pedro Pascal. První hraný seriál ze světa Star Wars se odehrává pět let po událostech ve filmu Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů a 25 let před událostmi ve filmu Star Wars: Síla se probouzí.

5. Phineas & Ferb

Phineas a Ferb jsou nevlastní bratři, kteří se o letních prázdninách nudí, a nechtějí je trávit jako ostatní, proto je třeba zahnat nudu kupříkladu stavbou horské dráhy, záchrannou akcí rybičky jejich šikanujícího spolužáka nebo pomoci s realizací portálu na Mars.

4. Star Wars: Klonové války

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje.

3. Jessie

Jessie je dívka z malé texaské vesnice, která sní o dobrodružství na celý život, a proto se rozhodne vyměnit noci pod hvězdami za světla velkoměsta. Je plná nadšení, že žije na vlastní pěst a rozhodnutá nenechat se velkoměstem zastrašit, takže brzy přijímá práci chůvy a stěhuje se do luxusního půdního bytu dobře situovaného páru.

2. Mickeyho klubík

Do Klubu vás vítá myšák Mickey a jeho kamarádi – Minnie, Donald, Daisy, Goofy a Pluto! Použijte fantazii a vyberte si vždy, jak se objeví Ouško, správnou pomůcku z Myškavěcí. Můžete se s Minnie naučit vařit její polévku Minnie-strone, osvobodit Donalda z jeho proměny v žabáka nebo si posvítit na šibalského Peteho.

1. Simpsonovi

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi.