Nejlepší filmy na Netflixu ve 4K rozlišení

nejlepší 4k filmy na Netflixu

Pokud si dopřáváte Premium předplatné na Netflixu a Vaše televize nebo monitor podporují rozlišení 4K, určitě se Vám bude bude hodit výběr nejlepších filmů v Ultra HD (4K) rozlišení, které nabízí Netflix právě teď.

Netflix Premium nabízí 4K rozlišení

22. července

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

22. července 2011 zaútočil pravicový extremista na několik stovek mladých lidí, kteří se účastnili letního tábora Svazu dělnické mládeže. Šedesát devět z nich zběsilé řádění nepřežilo. Norský režisér Erik Poppe se k tragédii vrací, aby ji zprostředkoval očima nic netušících táborníků, kteří dlouhých sedmdesát minut bojovali v nepřehledné situaci o život.

Amazing Spider-Man

Filmy na Netflixu ve 4K

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují.

Annihilation

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Ex Machina byl překvapivě dokonalý, sci-fi konverzační počin a Alex Garland se jako scenárista a režisér v jedné osobě osvědčil. Navíc Hollywoodu představil Alicii Vikander, která se stala žádaným zbožím. Nyní si Garland zadaptoval knihu Anihilace, podle níž pojmenoval i svůj nový snímek. Natalie Portman v roli bioložky jde s týmem prozkoumat nový ekosystém, který ji změnil manžela, když se jako jediný z jeho průzkumu vrátil živý.

Apoštol

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Píše se rok 1905, když mladý Thomas Richardson zjistí po svém návratu domů, že je jeho sestra zajata náboženským kultem. Rozhodne se ji zachránit za jakoukoliv cenu a vyjíždí na ostrov, kde záhadný kult vede charismatický prorok Malcolm. Jakmile pronikne do nemilosrdného nitra okultismu, pozná, že záchrana sestry nebude zdaleka jednoduchá, jak si původně myslel… Hororový zážitek z dílny Garetha Evanse, režiséra napínavého thrilleru Zátah.

Bright

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Ve světě, kde společně koexistují lidé i nadpřirozené bytosti, sledujeme příběh dvou policistů, kteří pocházejí z velmi odlišných prostředí. Člověk Ward a ork Jakoby se vydávají na běžnou noční hlídku, která však změní svět, který rázem přestává být takový, jak ho dosud znali.

Drahokam

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Drahokam je neskutečně našlapaný, energický film, který vás nenechá oddychnout. Jeho titulní protagonista sám sobě na hlavu vrší jeden problém za druhým v neustávající honbě za penězi a vymaněním se z nepříznivé situace hrozícího vlastního zadlužení. Adamu Sandlerovi seriózní poloha skutečně sedí a ač bych mu já sám Oscara asi nedal, jsem toho názoru, že alespoň tu nominaci by si zasloužil.

Dva papežové

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Anthony Hopkins se po delší době vrací ve velmi osobité roli ve filmu Dva papežové, kde mu skvěle sekunduje Jonathan Pryce. Film Fernanda Meirellese, k němuž scénář napsala vycházející hvězda Anthony McCarten (Nejtemnější hodina, Bohemian Rhapsody, Teorie všeho), patří mezi nejlepší životopisné filmy posledních let.

El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Pro mě osobně jako věrného a zarytého fanouška Breaking Bad bylo znovushledání se známými a oblíbenými postavami (až na Todda) zajímavé, ale zároveň i dlouho očekávané, a tak mým očekáváním přirozeně odpovídala touha po tom, aby El Camino navázalo na genialitu samotného seriálu. To se bohužel nepovedlo, a ani pocit nostalgie – i navzdory častým flashbackům a mnohým easter eggům – nebyl nijak závratný, což je o to zvláštnější, že Breaking Bad vnímám jako jakousi mou osobní seriálovou srdcovku.

High Flying Bird

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Steven Soderbergh, legendární režisér Dannyho parťáků, Traffic či Erin Brockovich, se vrací na Netflix s novým komorním sportovním filmem, který ocení všichni sportovní fanoušci a zejména fanoušci basketbalu a americké nejvyšší basketbalové ligy NBA. Specifický snímek, pro nějž je právě platforma streamovacích služeb ideální.

Chraň nás od zlého

Filmy 4K na Netflixu

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy.

Irčan

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Irčan odráží zcela autentického Scorseseho tak, jak jsme ho znali. Hraje si s očekáváním a napětím, i navzdory své sofistikovanosti a retrospektivnímu pojetí exceluje ve struktuře vyprávění, která je přehledná a živá, a v neposlední řadě funguje jednak jako nezávislý a od kontextu oddělený celek, ale jednak jako nenucené nostalgické pokračování notoricky proslulé éry, díky čemuž – pokud tuto éru milujete stejně, jako já – se na ty skoro čtyři nádherné hodiny vrátíte zpátky tam, kam jste si mysleli, že už se nikdy vrátit nemůžete.

Jmenuju se Dolemite

Nejlepší 4K filmy na Netflixu

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. Bylo hezké vidět na plátně opět Eddieho Murphyho a v docela vážnější roli, než jak jsem zvyklá. O Rudy Ray Moorovi jsem nikdy neslyšela, takže tohle pro mě byla premiéra. Musím ale říct, že jako člověk mi byl velmi sympatický. Byť už překročil tu pomyslnou věkovou hranici na získání úspěchu, nevzdával se a šel do toho. Obrovská poklona, že se mu to nakonec i podařilo. Wesley Snipes zde má malou roli, ale zahrál ji skvěle.

Král

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Král Jindřich IV. zemřel. Mladý princ, který o anglický trůn nestojí, je přesto nucen vládnout své zemi jako Jindřich V. a dotáhnout bitvu svého otce do zdárného konce. Toho ovšem nedosáhne bez politického umu a krve na svých rukou. The King vychází z her Williama Shakespeara. Režie snímku se ujal David Michôd, jenž je i spoluautorem scénáře. V hlavních a vedlejších rolích se představí Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Robert Pattinson a Ben Mendelsohn.

Král psanec

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. Poctivý, silný, chlapácký masakr a přitom tak krásně natočený. Od nálepky „historický velkofilm“ to dělí už jen to nepochopitelné prostříhání festivalové metráže, které bych klidně přijal.

Krotitelé duchů

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Hejna malých zelených duchů, strašidla a paranormální jevy se začínají objevovat v New Yorku. Kdo může ochránit lidi před těmito nadpřirozenými bytostmi? Pouze tři nezaměstnaní parapsychologové. Dávají se dohromady a vytvářejí tým lovců duchů. Vybaveni ektoplazmovými kanóny, pastmi na duchy a speciálním vozidlem bojují proti přesile slizských oblud.

Manželská historie

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Břitký a zároveň procítěný příběh o rozpadu manželství a o tom, jak rodina zůstala pohromadě. Takové neobyčejně obyčejné romantické drama, v němž excelují Adam Driver a Scarlett Johansson, je jedním z hlavních adeptů na řadu oscarových nominací. I to mimo jiné dokazuje, že Netflix se svou filmovou tvorbou míří hodně daleko, přestože je teprve ve svých začátcích co se tradiční „studiové“ tvorby týče.

Moneyball

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Podle skutečného příběhu Billyho Beaneho (Brad Pitt) – bývalého nadějného hráče baseballu s vyhlídkami na oslnivou kariéru, který se poté, co nedokázal splnit nadějná očekávání, se svou soutěživou povahou raději zaměřil na administrativní stránku tohoto sportu.

Muži v černém

Filmy ve 4K na Netflixu

Dělat tuhle práci chce nejen chladnokrevné IQ a bleskové reflexy, ale také zatraceně dobrý žaludek. Když se totiž do neposlušné potvůrky z vesmíru střelí speciální pistolí, změní se ve zlomku sekundy v odporný sliz, který zaneřádí okolí v okruhu několika metrů.

Okja

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Mladá dívka Mija riskuje všechno, aby zabránila chtivé korporaci unést jejího nejlepšího kámoše – obrovské zvíře jménem Okja. Nedivím se, že Bong našel útočiště u Netflixu. Je to dostatečně roztomile-šíleně-zábavně přepálené a díky charakterům to svižně skáče ze situace do situace a přitom každá jedna postava vypráví samostatný příběh točící se kolem důležité hlavní myšlenky, při které se nebojí sklouznout k temnotě. Pro milovníky zvířat ideální film.

Private Life

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Richard a Rachel (Paul Giamatti a Kathryn Hahn), manželský pár deprimovaný nemožností mít vlastní děti, se snaží udržet své manželství, zatímco se propadá hlouběji a hlouběji do zvláštního světa asistované reprodukce a domácí adopce. Poté, co jim lékař navrhuje reprodukci s využitím dárce, vzepřou se. Když ale do jejich života vstoupí Sadie (Kayli Carter), nedávno vyhozená z vysoké, začínají přehodnocovat své rozhodnutí.

Roma

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Zatím nejosobnější projekt oscarového režiséra a scenáristy Alfonsa Cuaróna (Gravitace, Potomci lidí, Mexická jízda), film Roma, sleduje dívku Cleo (Yalitza Aparicio), která pracuje v domácnosti středostavovské rodiny ve čtvrti Roma v Mexico City. Jako v propracovaném psaníčku ženám, které ho vychovaly, vzpomíná Cuarón na vlastní dětství a vytváří živý a procítěný portrét domácích konfliktů a společenské hierarchie v politickém chaosu 70. let.

Roztříštění

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž (Sam Worthington) je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají… Výborná paranoia, která si hraje s divákem po celou dobu. Ocitli se ve špatný čas na špatném místě nebo hlava rodiny neříká úplnou pravdu? Jeden z nejlepších filmů Sama Worthingtona, ve kterém hraje titulní roli.

Trojí hranice

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Pět bývalých členů speciálních jednotek se společně pokusí okrást narkobarona, spustí tím ale řetězec nečekaných důsledků a jejich vztahy budou podrobeny zkoušce. Akční thriller, v němž se objevují mimo jiné Ben Affleck či Oscar Isaac, vypráví příběh o boji proti kartelu, jež terorizuje hranice Peru, Kolumbie a Brazílie. Má jej na svědomí J. C. Chandor, jež se jako režisér podepsal pod film Margin Call, jímž debutoval a hned si za něj vysloužil nominaci na Oscara za nejlepší původní scénář.

Vánoční kronika

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. Největší vánoční překvapení, jaké jsem za poslední roky viděla! Jestli Santa vůbec někde existuje, tak pevně věřím, že je to Kurt Russell, nejlepší filmový Santa všech dob. Příběh je originální a moderně zpracovaný. Má to obrovskou vánoční atmosféru, emoce, napětí, honičku a taky Santovu vězeňskou píseň.

V pasti

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Příběh snímku, založený na stejnojmenné novele (kniha v české mutaci nese název také V pasti) od spisovatele Joshe Malermana, je zasazen do blízké budoucnosti, v níž matka (Sandra Bullock) a její dvě děti přežívají mezi posledními uprchlíky ve světě, kde neznámá síla zničila civilizaci. Trojice hlavních postav musí vlivem událostí podniknout cestu v lodi. Poslepu, zatímco je jim cosi v patách.

Vyproštění

Nejlepší filmy ve 4K rozlišení na Netflixu

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. Vyproštění je slušným (a docela drsným) akčním filmem, u kterého nejvíce zamrzí promarněný potenciál. Protože je velmi citelné, že mohlo jít opravdu o výborný snímek. Takto se jen v jedné ve dvou scénách hned vprostřed filmu vyšvihneme nad průměr, aby vše tak nějak vyšumělo do ztracena bez nějaké hmatatelnější gradace, či naplňujícího finále.