Nejlepší studentské horory

nejlepší horory ze střední školy

Možná jste právě nastoupili na školu nebo s ní už několik let válčíte. Ať už máte ke střední nebo vysoké škole jakýkoliv vztah, středoškolské a další studentské horory k prvnímu září rozhodně patří. Tohle jsou nejlepší horory ze střední a vysoké, které Vám nesmí utéct.

Battle Royale

Nejlepší středoškolské horory

42 studentů, 3 dny, 1 vítěz, žádná pravidla. Na úsvitu nového tisíciletí došlo k celonárodnímu kolapsu. Při 15% nezaměstnanosti se bez práce ocitlo 10 milionů lidí. Na 800 tisíc studentů přestalo chodit do školy a počet drobných zločinů se prudce zvýšil. Dospělí ztratili v mládež důvěru a začali se jí bát. To vyústilo ve školní reformu nového tisíciletí, tzv. zákon BR – Battle Royale.

Carrie

Nejlepší středoškolské horory

Americký, dnes bezesporu kultovní hororový film, který podle románu známého spisovatele Stephena Kinga natočil režisér Brian De Palma. Jeho hrdinka Carrie Whiteová je terorizována pološílenou matkou, náboženskou fanatičkou. Pro nesmělost a své komplexy se navíc stává předmětem výsměchu spolužáků i některých učitelů. Jednoho dne v sobě Carrie objeví nadpřirozené telekinetické schopnosti.

Čarodějky

Nejlepší středoškolské horory

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu.

Disturbia

Nejlepší středoškolské horory

Teenager Kale (Shia LaBeouf) má zásadní problém. Dosud se nevyrovnal se smrtí otce, který mu při autonehodě zemřel před očima, a v důsledku toho fyzicky napadl učitele španělštiny, který se o něj nevědomky „otřel“. Pro aktivního kluka jsou tři měsíce úředně nařízeného domácího vězení neskutečným utrpením.

Fakulta

Nejlepší středoškolské horory

Na jedné střední škole v Ohiu začne řádit mimozemský parazit, který se zmocnil učitele tělocviku Willise a ovládl jeho tělo. Postupně se zmocňuje také dalších členů profesorského sboru, jejichž chování zcela zásadním způsobem mění. V tu dobu nastupuje do školy nesmělá studentka Marybeth, která se postupně setkává s hlavními aktéry příběhu.

February

Nejlepší středoškolské horory

Snímek se odehrává v dívčí křesťanské škole, kde na počátku zimních prázdnin zůstanou dvě studentky, jejichž rodiče se opozdili. Brzy se ukáže, že cosi není v pořádku a situaci na škole ovlivňují temné síly. Tato linie je prokládána příběhem dívky, která před čímsi prchá a využívá nabídky svezení od staršího manželského páru.

Freddy vs. Jason

Nejlepší středoškolské horory

Freddy Krueger je v pekle – a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu… a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street.

Halloween

Nejlepší středoškolské horory

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě.

Chata v horách

Nejlepší středoškolské horory

Pět přátel jede na dovolenou na odlehlou chatu v lesích, kde se jim toho dostane víc, než očekávali. Společně musí o chatě v lesích odhalit pravdu. Chata v lesích je ohromující horor, jenž obrací tento žánr na ruby, proniká do příběhu ukrytého pod příběhem a odhaluje pravou podstatu omílaných klišé.

Lesní duch

Nejlepší středoškolské horory

Scenárista a režisér Sam Raimi uvádí svůj nelítostný, krví nasáklý debut, jenž se stal hororovým mezníkem. Nekonečný proud děsivé hrůzy a efektů, které vyvolávají noční můry, film právoplatně řadí mezi kultovní klasiku. Pět vysokoškoláků se vydává na osamělou chatu uprostřed lesů a nechtěně tu probouzí monstrózní zlou sílu odhodlanou zničit všechny do jednoho.

Léto 84

Nejlepší středoškolské horory

Když se v televizi objeví zpráva, že policii uniká sériový vrah, pro Daveyho, který se vyžívá v konspiračních teoriích, je hrůzostrašná novinka příslibem vzrušujícího dobrodružství. Vezme si do hlavy, že oním vraždícím maniakem, který v okolí kosí teenagery v jeho věku, je jeden z jeho sousedů.

Neutečeš

Nejlepší středoškolské horory

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne.

Nezvratný osud

Nejlepší středoškolské horory

Žádný vrah, žádná zombie, žádná monstra. Nezvratný osud nabízí originální pokoukání, v němž hlavní roli hraje osud, který jak jste již podle názvu odhadli, nejde zvrátit. Jednoho obyčejného dne je mladík obohacen vidinou, v níž všichni kolem něj postupně umírají. Když vidina skončí, den pokračuje naprosto přímočaře a obyčejně, jako každý jiný, dokud mladíkovi známí nezačnou umírat ve stejném pořadí, jako ve vidině.

Noc hrůzy

Nejlepší středoškolské horory

Víte, co se stane, když zjistíte, že váš soused je upír, a vy jste jen dítě? Patrně vám nikdo neuvěří. Takže se budete muset o celou záležitost postarat sami. V roce 1985 obdržela tato hororová komedie hlavní cenu americké Akademie.

Noční můra v Elm Street

Nejlepší středoškolské horory

Mladá dívka Nancy zažívá děsivé noční můry. Její spolužáci, které pronásledují podobné představy, jsou zatím masakrováni odporným netvorem, jenž se jim zjevuje ve snech.

Pátek třináctého

Nejlepší středoškolské horory

Vítejte v táboře Crystal Lake. Jeho historie je krvavá a místní říkají, že je prokletý. Je to dokonalé místo, kde může psychopat za svitu romantického úplňku zabíjet zamilované táborové vedoucí jednoho po druhém. Původní vyvražďovačka režiséra a producenta Seana S. Cunninghama.

Ruka zabiják

Nejlepší středoškolské horory

Pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí.

Texaský masakr motorovou pilou

Nejlepší středoškolské horory

Někde v Texasu na hřbitově byla zhanobena lidská těla. Skupina mladých lidí se rozhodne vypátrat pachatele hrůzných činů a prožije strašlivé dobrodružství. Většina diváků po projekci dnes už klasického díla pociťovala převážně jen úzkost.

The Loved Ones

Nejlepší středoškolské horory

Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Zlá ctitelka ale už číhá za rohem.

Valentýnská pomsta

Nejlepší středoškolské horory

Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu.

Všechno nejhorší

Nejlepší středoškolské horory

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil?

Vřískot

Nejlepší středoškolské horory

Poté, co jejich městečko zasáhne série záhadných vražd, se neobvyklá parta přátel v čele se Sidney Prescottovou stane terčem maskovaného vraha. Když začne počet mrtvol narůstat, Sidney a její kamarádi přemítají o „pravidlech“ hororových filmů, zatímco sami jeden na vlastní kůži prožívají.

Ztracení chlapci

Nejlepší středoškolské horory

Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů.