12 seriálů na Netflixu, které Netflix nenatočil, ale musíte je vidět

netflix seriály které musíte vidět

Netflix umí nejen točit skvělé seriály, umí je také dobře nakupovat. Pokud už většinu seriálů z produkce Netflixu máte úspěšně za sebou, co takhle vyzkoušet další úžasné seriály, které nepochází z produkce tohoto streamovacího giganta, ale rovněž je na Netflixu najdete?

Brooklyn 99

Jednou kamerou snímaná komedie Brooklyn 99 o tom, co se může stát, když talentovaný ale lehkomyslný detektiv dostane nového nadřízeného, který si má hodně co dokazovat. Detektiv Samberg je dobrý polda, který se nikdy nepředřel ani nedodržoval pravidla. Protože je mezi kolegy rekordmanem v počtu zadržených, je jeho kariéra přímo hvězdná. Alespoň do doby, než na okrsek přijde nový velitel, kapitán Braugher, který místnímu střelci připomene, že musí dodržovat předpisy.

Kravaťáci

Pointou Kravaťáků je vyprávění o dvojici právníků Mika a Harveyho. Zatímco ten druhý má práci zajištěnou, Mike je nula s dobrým srdcem a geniálním mozkem. Harvey mu proto nabídne místo asistenta, ačkoliv Mike nikdy nedokončil vysokou školu (což se u právníků tak nějak požaduje). Tímhle tajemstvím první řada Kravaťáků startuje a také končí.

Městečko South Park

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí.

Perníkový táta

Protagonistou seriálu Perníkový táta je Walter White, středoškolský profesor chemie, který žije v Novém Mexiku se svou ženou a dospívajícím synem, který potřebuje zvláštní péči. White trpí rakovinou a podle diagnózy mu zbývají jen dva roky života. Proto se rozhodne, že rodinu před smrtí finančně zaopatří výrobou metamfetaminu. Vstoupí tak do nebezpečného světa drog a zločinu. Seriál jedinečným způsobem ukazuje, jak se obyčejný člověk White promění v klíčovou postavu obchodu s drogami a skutečného bosse.

Přátelé

Láska, sex, přátelství, štěstí a smůla kolem nás aneb život je třeba brát s nadhledem. Přátelé jsou nejslavnější americký sitcom, který se vysílal mezi lety 1994 a 2003. Za tu dobu vzniklo deset sérií a více jak stovka nezapomenutelných epizod. Seriál ani po letech vysílání nezačal ztrácet tempo a dodnes v tomhle ohledu nemá konkurenci.

Sherlock

Britská BBC vstoupila na tenký led, přenesla dobrodružství slavného detektiva do jednadvacátého století a stvořila Sherlocka Holmese pro novou generaci. Riskantní krok se vyplatil.

Spartacus

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou.

Taková moderní rodinka

Americký komediální seriál nám představuje novodobý rodinný klan, v jehož čele stojí šedesátník Jay Pritchett se svou novou mladou manželkou a vyženěným synkem, Jayova dospělá dcera se třemi potomky a syn, který se svým partnerem právě adoptoval dítě.

Teorie velkého třesku

Dva fyzici Leonard a Sheldon rozumí úplně všemu, od nepřekonatelné gravitace černých děr po spletitou strukturu atomů. Jenže když vezmete ty atomy a zformujete z nich ženu, jsou oba vědátoři v koncích. Když se do sousedního bytu přistěhuje Penny, žena se všemi atomy na těch pravých místech, začne se soukromý vesmír pánů Leonarda a Sheldona rozpínat do netušených rozměrů.

Vikingové

Seriál je inspirován ságou o Ragnaru Lothbrokovi, farmáři a nadaném válečníkovi. Legenda praví, že Ragnar byl přímým potomkem Ódina, boha války a ochránce všech bojovníků. Hlavní hrdina touží překročit oceán a otevřít tak svému kmeni nový svět bohatství a půdy, avšak dlouho je pro svou ambiciózní ideu považován za bláhového snílka. Přes všechnu prolitou krev na plátně jsou Vikingové především příběhem pevného pouta mezi blízkými – mužem a ženou, dvěma bratry, rodinou a spolubojovníky.

Volejte Saulovi

Saul Goodman je tak trochu šílený a morálně pochybný právník z Albuquerque v Novém Mexiku, který se za každou cenu snaží zůstat mimo budovy soudu. Má nevybíravé způsoby, stovky známých ze všech oborů od prodejce vysavačů až po nájemné vrahy a je ochoten riskovat prakticky cokoliv. Stačí jen, když dobře zaplatíte. Prequel kultovního Perníkového táty.

Zpátky do školy

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí.