The Last Mercenary: Jean-Claude van Damme se upsal Netflixu

Van Damme Netflix
Van Damme Netflix

V Netflixu nadále nabírají na obrátkách a chrlí jeden projekt za druhým. Hlavouni v této společnosti zřejmě vědí, že v době, kdy konvenční kina čelí krizi, mají jedinečnou příležitost utrhnout si co nejvíc diváků. A jelikož se mezi ně jednoznačně počítají i diváci akčních filmů (a tedy i jejich devadesátkových a osmdesátkových ikon), zdá se být nasnadě spolupráce s někým, kdo patří mezi dlouhodobě nejpopulárnější herce žánru…

Původem belgická akční hvězda se upsala Netflixu k hned několika projektům. Prvním z nich bude snímek The Last Mercenary (Poslední žoldák). Tato akční komedie je momentálně natáčena ve Francii. Ve filmu se bude francouzsky i mluvit. Režíruje ji David Charhon (Nepoužitelní).

Van Damme zde ztvárňuje záhadného vysloužilého tajného agenta, který se musí urychleně navrátit do Francie poté, co je jeho odcizený syn obviněn tamní vládou z nezákonného obchodování s drogami a zbraněmi.

Stojí za zmínku, že se jedná o vůbec první hercův pokus o akční komedii. Dost možná by se snímek The Last Mercenary mohl inspirovat oblíbenými filmy s Jeanem-Paulem Belmondem. Právě Belmonda totiž van Damme dle vlastních slov obdivuje a rád by si jej v novém žánrovém vymezení vzal za vzor.

Datum uvedení zatím není známo, vzhledem k probíhajícímu natáčení bychom se jej měli dovědět v příštím roce. V dalších rolích se ve filmu představí Assa Sylla a Alban Ivanov. Můžeme tedy doufat v návrat kultovních akčních komedií se silným závanem retra právě na Netflixu?