Nejlepší sportovní filmy na Netflixu

nejlepší sportovní filmy na Netflixu

Pokračujeme v objevování Netflixu. Tentokrát jsme vybrali nejlepší sportovní filmy, jejichž nabídka na Netflixu je velmi omezená. Alespoň tedy pro českého diváka.

Barva vítězství

Sportovní filmy na Netflixu

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Německu, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy?

Bojovník

Sportovní filmy na Netflixu

Jake Gyllenhaal je neskutečný kanón. Od Donnieho Darka uběhla dekáda a půl a za tu dobu ani jednou neselhal. Southpaw je filmem scenáristicky velmi slabým, až smutně slabým na Gyllenhaalovy poměry, napsaný šablonovitě dle známých a předvídatelných konceptů, neopírá se tedy o absolutně žádný narativní aspekt, kterým by překvapil, upozornil na sebe, zaujal. Ovšem ve chvíli, kdy se konstruktivně téměř laciné role ujme herec formátu Jakea Gyllenhaala, stává se z něj najednou dynamický snímek, který je radost sledovat. (Jaroslav Thraumb)

Bourák

Sportovní filmy na Netflixu

Rudy má jediné přání – dostat se do fotbalového mužstva univerzity Notre Dame. Jeho chudá rodina si ho tam ale nemůže dovolit poslat a kvůli mizernému prospěchu ho na školu nepřijmou. Díky tvrdé práci se však Rudymu nakonec jeho sen splní.

Bouřlivé dny

Sportovní filmy na Netflixu

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat.

Coach Carter

Sportovní filmy na Netflixu

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal.

Fair Play

Sportovní filmy na Netflixu

Osmdesátá léta v Československu. Mladičká sprinterka Anna (Judit Bárdos) se stává členkou Střediska vrcholového sportu. Její matka (Anna Geislerová) a trenér (Roman Luknár) doufají, že splní kvalifikační limit a postoupí na olympijské hry.

Dangal

Sportovní filmy na Netflixu

Zápasník Mahavir Singh Phogat toužil po narození syna, jenž by pro Indii dokázal vyhrát zlatou medaili na mezinárodní soutěži, což se jemu nikdy nepodařilo. Když mu osud dopřál pouze dcery, nejprve si myslel, že je jeho sen v troskách. Brzy se ale přesvědčil o tom, že i ženy dovedou v tvrdých sportech vynikat.

Ledově ostří

Sportovní filmy na Netflixu

Ledově ostří je čistá zábava, vítěz zlaté medaile za komedii, ve které hrají komickou superstar Will Ferrell a Jon Heder. Velcí krasobruslařští soupeři Chazz Michael Michaels a Jimmy MacElroy se spolu porvou o zlatou medaili na světovém šampionátu. Tito dva rivalové doživotně vykázaní z mužské kategorii obejdou zákaz a najdou zadní vrátka, která je přivedou zpět ale v kategorii párů!

Rivalové

Sportovní filmy na Netflixu

Tam, kde Rivalové zaslouží označení „vynikající film“, není možná trochu překvapivě během honiček na závodištích, ale v těch klidnějších fázích. Momenty z nemocnice, z tiskové konference nebo z kolísavého vztahu Hunta s vlastní ženou jsou klenoty snímku. Klíčová sezona šampionátu, při které zuří slavné souboje Niki Lauda vs. James Hunt, je až na pár výjimek zobrazena pouze pomocí krátkých sestřihů a konečného výsledku. (Marty Steinbach)

The Pocket Hercules

Sportovní filmy na Netflixu

Naim Süleymanoğlu byl turecký olympijský vzpěrač přezdívaný Pocket Hercules, který se stal sedminásobným mistrem světa ve vzpírání a trojnásobným olympijským vítězem. Pokořil padesát jedna světových rekordů a je považován za nejlepšího olympijského vzpěrače všech dob.

Trestná lavice

Klasicky vystavěný příběh a klišoidní konec jsou sice snadno předvídatelné, nicméně nudit se není na místě. Dalo by se říct typická sandlerovka, jenže zdejší gagy a fórky i mají něco do sebe. Nastínění zlých dozorců a hodných vězňů není zrovna originálním tématem, koneckonců sportovních témat s průhledným závěrem není málo. (Radek Neuman)

Zrození šampióna

Sportovní filmy na Netflixu

Michael Oher jako přední hráč amerického fotbalu začínal téměř na nule, v městském ghettu v Memphisu. Potom, co ho otec jeho známého protlačí na křesťanskou školu, padne do oka bohaté, ale soucitné a svéhlavé Leigh Anne, která ač je z jiné sociální vrstvy a kultury, přijme toho afroamerického chlapce do své rodiny a zajistí mu vzdělání, budoucnost, rodinu a lásku. (Jan Marek)

Pokračuj na Nejlepší sportovní filmy všech dob