Nejlepší filmy Gal Gadot

Nejlepší filmy Gal Gadot

Gal Gadot ve své herecké kariéře zatím moc prostoru nedostala. Viděli jsme ji v několika dílech Rychle a zběsile a komiksových počinech podle sešitů DC Comics. I přesto, že ji všichni známe jako Wonder Woman, na její výraznější herecký výkon stále čekáme. Dočkáme se třeba ve Smrti na Nilu? Tohle jsou prozatím nejlepší filmy Gal Gadot.

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

Nejlepší filmy Gal Gadot

Komiksy jsem nepolíben a chápu, že je ve filmu spousta ikonických výjevů a pomrknutí na fanoušky původního média. Každopádně tvůrci si ukousli strašně moc velké sousto, které se v puse převaluje často velice dobře, ale ke konci už se těžko rozžvýkává (i když chápu funkci Doomsdaye jako pojítka k JL). Největším problémem filmu je to, že vypráví daleko více o podtitulu než o hlavním střetu. Filmu by strašně prospěl před tímhle setkáním ještě jeden sólo Batman nebo WW film. BvS najednou musí převyprávět spoustu dějových linek a motivací, což vede často ke zkratkovitosti a nevěrohodnosti (vzpomněl jsem si na TDKR, i když to je mnohem komplexnější a celistvější film, protože uzavírá trilogii). I tak ale smekám, protože pokračovat v ději z Man of Steel, ustanovit nového Batmana, začít formovat Justice League a do toho naverbovat Lexe Luthora a spoustu dalších postav, to je sebevražedný plán, který se sice často zaseknul, ale ve výsledku se jedná o výbornou práci. Herci jsou totiž do jednoho výborní, hudba je skvělá (hlavně WW a Luthorova theme) a Affleck vynikající! (Radek Neuman)

Criminal: V hlavě zločince

Nejlepší filmy Gal Gadot

Příběh správného muže v nesprávném těle. Posledním zoufalým pokusem o zastavení ďábelského spiknutí je implantace vzpomínek, tajemství a dovedností mrtvého agenta CIA nevypočitatelnému a nebezpečnému odsouzenci na smrt v naději, že dokáže dokončit agentovu misi. Gal Gadot se ve filmu setkala s Kevinem Costnerem, Gary Oldmanem, Tommy Lee Jonesem a Ryanem Reynoldsem. Mysteriózní sci-fi režiséra Ariela Vromena, tvůrce snímků The Iceman a The Angel, bylo přijato velmi vlažně. U nás nešlo ani do kin, ale putovalo rovnou na pulty obchodů.

Rychle a zběsile 5

Nejlepší filmy Gal Gadot

Střídání adrenalinu s testosteronem, nápadité akční scény (trezor, nákladní vlak), boží duel Diesela s The Rockem a vůbec poklona heist subžánru se vším všudy. Nejlepší díl série, největší akční nářez roku. Klasické žánrové neduhy zminimalizovány (dialog o otcovství soupeří s brečícím Rourkem z Expendables o wtf scénku), jízda nasazená čtyřkou zmaximalizována, spousta nostalgie, postav z předchozích dílů, scénaristicky solidně odvedená práce (hlášky, logika, motivace postav) a nebýt dodatku, tak ideální zakončení celé frančízy. Teď jen doufat, že Lin neztratí formu a scénář nesplácá nějaké hovado. (Radek Neuman)

Rychle a zběsile 6

Nejlepší filmy Gal Gadot

Vše je takové, jako v pátém dílu. V podstatě je to sterilnější pátý díl přetočený do jiné podoby, ale se stejnými ksichty a stejně parádní akcí. Ideálně nabušené, je tam rozumné množství aut, samozřejmě je to i stejně dementní a nereálné. Ale všechno v tom dobrém slova smyslu. Tedy, Rychle a zběsile 6 je dobrý film, určitě se ho vyplatí vidět. Jde ve šlépějích série, spojuje ji dohromady a herci jsou ochotní vyprávět všechny nesmysly, co mají na papíře a z jejich úst to vyznívá jako logické a filozofické zlato. Zároveň je to ten typ filmu, na který se musíte dívat s jistou střídmostí a do kina jít s tím, že je to ryzí a popcornový výplach, se scénářem napsaným na koleni, a s herci, kteří dostávají tučné výplaty za pár ksichtů, hlášek a skoků z auta do auta. Soundtrack v podstatě jen tvoří dunění v pozadí a při závodech vytasí nějakou tu hitovku. Taková malá letní jednohubka. Gal Gadot se tímto filmem rozloučila s celou sérií. (David Gajdoš)

Wonder Woman

Nejlepší filmy Gal Gadot

Gal Gadot je jednoduše úžasná. A koho nepřesvědčila v BvS, toho jednoznačně okouzlí zde. I bez lasa pravdy tvrdím, že Wonder Woman nakopala zadek nejen mytologickému nepříteli, ale nepřímo i sebevražedné partičce zlosynů, synu Kryptonu a netopýřímu Detektivovi… Je tu humor, který funguje. Akce, jež není přeplácaná a je efektivní… Je tu bravurně zvládnutá interakce hrdinky s moderním světem a hrůzami války. Hledání sebe sama a vlastního účelu, jakož i motivace pro ochranu lidstva. To všechno jsou zásadní body příběhu, které dokonale vykreslují Dianin charakter ve světle řady neblahých událostí. Jedná se o výborně fungující komiksový film s povedenou akcí, hlubší myšlenkou, smysluplným, zajímavým a chytlavým příběhem a hlavně něčím, co dosud adaptacím z DCEU chybělo. Duší! Tenhle film ji má, ví čím chce být a činí tak zatraceně dobře. I přes úctyhodnou délku si navíc udržuje tempo a ani chvíli nenudí! Wonder Woman mě přesvědčila o tom, že pokud tvůrci v obdobném směru setrvají, máme se nač těšit. Film jako takový byl pro mne obrovsky příjemným překvapením a nemohu, než jej doporučit všemi deseti. (Tomáš Lesk)