Enola Holmes: Sherlockova sestra pátrá po matce

Netflix zveřejnil první teaser trailer poměrně očekávaného filmu Enola Holmes, ve kterém si sestru slavného detektiva Sherlocka zahrála Millie Bobby Brown, herečka ze Stranger Things. Samotného Sherlocka Holmese pak Henry Cavill (Muž z oceli, Zaklínač).

Sherlock Holmes od sira Arthura Conana Doyla si svou popularitu do dnešních dní udržel mimo jiné i díky tomu, že vznikl bezpočet příběhů, doplňujících nebo rozšiřujících život Holmesův. Ač v původních dílech má detektiv jen bratra Mycrofta, sestra se objevila mimo jiné v populárním seriálu Sherlock od stanice BBC.

Snímek bude uveden na platformě Netflix ještě letos v srpnu a vycházet bude ze stejnojmenné knižní série od americké spisovatelky Nancy Springer. Knihy jsou orientované na mladší čtenáře, v češtině už vyšly hned dvě. Konkrétně se jednalo o Případ pohřešovaného markýze a Případ lidumilné levačky. 

Ve filmu bude mladičká Enola Holmes pátrat tam, kde její bratři Mycroft s Sherlockem zklamali. A nepůjde o nějaký malý případ! Hlavním motivem bude totiž zmizení Enoliny matky. Tu ztvární Helena Bohnan Carter (tato slavná herečka rovněž není v produkci Netflixu nováčkem – znát ji můžeme jako princeznu Margaret ze seriálu Koruna).

O scénář se postaral Jack Thorne (Dlouhá cesta dolů, nebo scénář k divadelní hře Harry Potter a prokleté dítě). Na režisérskou stoličku se posadil Harry Bradbeer (Na mušce). Hudbu dostal na starost výborný britský skladatel Daniel Pemberton (Yesterday, Král Artuš: Legenda o meči).

Na Netflixu od 23. září 2020.

Zdroj: Netflix