V Paříži chystají kino jako vystřižené ze Star Wars

Oma Cinema

Společnost Ōma Cinema se chystá otevřít úplně nové kino se zajímavými lóžemi, které víc než cokoli jiného připomínají Galaktický senát z Hvězdných válek. Tedy prequelové trilogie. Právě ten senát, nad kterým Darth Sidious ještě jako senátor Palpatine převzal moc a stal se císařem, a kde také později v epickém souboji porazil a zahnal na útěk mistra Yodu. Chystané kino však slibuje unikátní zážitek nejen fanouškům Star Wars…

V Ōma Cinema odhalili nový, zajímavý design sálu, který by měl otevřít příští rok v Paříži. Hned na první pohled je podoba s výše zmíněným interiérem z populární vesmírné ságy více než zřejmá. V příštích letech by si tedy filmoví fandové při sledování blockbusteru na širokém plátně mohli užít jedinečný zážitek (skoro jako z jedné předaleké galaxie).

Zdroj: Ōma Cinema
Zdroj: Ōma Cinema

Realizovaný návrh vzešel od architekta jménem Pierre Chican. Kinosál rozhodně nebude respektovat tradiční koncepci hlediště. Namísto toho – jak můžete vidět na přiložených obrázcích a videu, se diváci usadí v samostatných kulatých lóžích/boxech, uspořádaných do oválného půdorysu kolem plátna. Nejde jen o smělý a inovativní prvek, má i praktický smysl – účelem je i sociální distancování, jež je díky oddělenému sezení snáze proveditelné.

O tom, že kino se jistě stane vyhledávaným cílem mnoha kinofilů z celého světa, asi není třeba se více rozepisovat. Vizualizace sálu se prakticky hned staly terčem naovských vtípků, ale i nadšených reakcí na Twitteru. Galaktický senát se poprvé objevil v první epizodě prequelové trilogie, nesoucím podtitul Skrytá hrozba (The Phantom Menace).  Pokud se o kinu chcete dozvědět více, rozhodně navštivte jeho webové stránky OmaCinema.com.