Rogue: Megan Fox vs lvice

Hvězda filmů Michaela Baye to zkouší v akčním survival thrilleru.

Vojenské komando vedené Megan Fox zachrání kdesi v africké pustině guvernérovu dceru. Během záchrany ale padne za oběť vrtulník, který je měl odvést, a tak se skupina uchýlí k opuštěnému obydlí, které terorizuje digitální lvice.

Předně je třeba říct, že největší zvědavost budí obsazení Fox do role člověka, kterého poslouchá parta žoldáků. Je pro to Megan Fox ideální herečka? Podle traileru to tak ani nevypadá, a těžko jí lze věřit byť jen to, že je aspoň vojanda.

Na traileru je nejzajímavější oddělení hrozeb podle denní doby. Scény, odehrávající se za denního světla, jako by patřily do akčního blockbusteru. Honička v džípech, dynamické přestřelky, výbuchy, velké celky. Noční scény jsou oproti tomu z klasicky hororového pojetí. Postavy se plíží tmavými chodbami, skupina se postupně ztenčuje, hrdinka se nervózně snaží získat přehled v okolní tmě a monstrózní zvíře skáče na ostré vojáky zdánlivě odněkud. Je to vlastně podobný přistup, jako v klasickém Predátorovi nebo v Cameronových Vetřelcích, kdy se osmdesátkové akční béčko změnilo v horor.

Česká premiéra nebyla stanovena, takže těžko říct, kdy a jakým způsobem se přesvědčíme, že to tak opravdu je.

Zdroj: Lionsgate