Nejlepší filmy Daniela Radcliffa

Herec Daniel Radcliffe se proslavil už jako dítě rolí Harryho Pottera. Od uvedení posledního filmu o brýlatém čarodějovi však vůbec nezahálí a nadále si vybírá velmi zajímavé role. Výběr jeho nejlepších filmů hovoří za vše.

Escape from Pretoria

Zdroj: Signature Entertainment

Tim Jenkin je aktivista, bojující za svobodu. V sedmdesátých letech během apartheidu je při jedné z protestních akcí zatčen, a dostává se tak do afrického vězení Pretoria. Spolu se dvěma uvězněnými spolubojovníky, se snaží vymyslet, jak se dostat z vězení ven. Tim je naštěstí velice zručný, a tak brzy přijde s originálním nápadem, jak se dostat na svobodu. V příběhu, který je založen na skutečných událostech, si hlavní roli zahrál Daniel Radcliffe. Jeho dva spoluvězně pak ztvárnili Daniel Webber a Mark Leonard Winter.

Guns Akimbo

Zdroj: Saban Films

V Guns Akimbo hraje Daniel Radcliffe loosera, který je proti své vůli vtažen do ilegální, na internetu streamované vražedné hry o přežití… Dynamicky natočená akce se spoustou hravých záběrů, které ruku v ruce s humorem a příjemným vizuálem opravdu přináší zajímavou podívanou, jež tak trochu vybočuje z vymezení akčního thrilleru. Inu, zkuste udělat jakýkoli běžný úkon s pistolemi přišpendlenými k rukám… Spolu s Radcliffem si zde výraznou úlohu zahrála ještě Samara Weaving.

Harry Potter série

Zdroj: Warner Bros.

Dobrodružství Harryho, Hermiony a Rona odehrávající se ve světě čar a kouzel si získávají další a další generace věrných fanoušků, kteří na příběh chlapce, jenž zůstal naživu, nedají dopustit. Filmové zpracování Harryho Pottera znamenalo výhru v jackpotu. Knižní série, která byla předurčena stát se veleúspěšnou filmovou franšízou, příkladně naplnila svůj potenciál a jestli si někdo myslí, že s druhou částí Relikvií smrti to skončilo, nechť se zamyslí znovu. Svět čarodějů a mudlů je tak bohatý na všemožné dějové linie a příběhy, které by byl hřích nevyužít. Odpůrci tohoto rozmělňování zažitého filmového/knižního světa mají možná pravdu, že pak dojde k nezbytnému úpadku kvality, ale třeba taková Fantastická zvířata nepadají vůbec špatně. U Warnerů mají klenot, který nám jistě budou v pravidelných intervalech předhazovat, dokud poslední divák nepadne vysílením.

Rohy

Zdroj: RADiUS-TWC

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel.

Švýcarák

Zdroj: A24

Trosečník Hank už přestal doufat, že na opuštěném ostrově narazí na živou duši. Před zoufalým činem jej ale na poslední chvíli zachrání pohled na bezvládné tělo, vyvržené z moře. Budoucnost najednou dostává nové kontury a na Hanka čekají neuvěřitelná dobrodružství všeho druhu ve společnosti mírně pobledlého Mannyho. V melancholicky laděné kámošské komedii jedou Paul Dano a Daniel Radcliffe na vlně bezbřehé fantazie a dokazují, že životní radosti a strasti se mají sdílet s kamarádem, i za cenu toho, že jeho tělo nejeví známky života. Téměř.

The F Word

Zdroj: Entertainment One

Romantická komedie The F Word je adaptací divadelní hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho „Toothpaste and Cigars“. Co kdyby muž potkal zadanou ženu a pocítil by k ní lásku na první pohled? Měl by jí o tom říct? Toto dilema se snaží vyřešit Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Torontu, nedokončil vysokou školu a ani v práci není šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zařízený život s úspěšným Benem (Rafe Spall) a pracuje na své kariéře. Wallace chce zjistit, zda by měl u Chantry šanci. Otázku, jak si ji získat, konzultuje se svým kamarádem Allanem (Adam Driver), který je zároveň bratrancem Chantry.

The Gamechangers

Zdroj: BBC

Grand Theft Auto je bezpochyby jednou z nejznámějších videoher na světě. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi nás seznamuje se Samem Houserem (Daniel Radcliffe), americkým herním tvůrcem a producentem, který byl hlavní hnací silou při její výrobě. Cestu téhle kontroverzní hry ke slávě ztížil soudní proces, při kterém se právník Jack Thompson (Bill Paxton) snažil dokázat, že GTA a podobné hry ničí morálku, a proto je potřeba je zákonem zakázat.

Zbav se svých miláčků

Zdroj: Sony Pictures Classics

Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců.

Ztracen v džungli

Zdroj: Umbrella Entertainment

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší… úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří.

Žena v černém

Zdroj: Momentum Pictures

Hororový mág (ano, neboť bravurně zvládl survival naháněčku a teď zaspoileruju komentář, i temnou duchařinu) James Watkins po výborném Eden Lake vzal průměrnou viktoriánskou báchorku o pomstychtivém duchovi a opět znepokojivě a bez vytáček likviduje děti, tentokrát čistě v roli obětí. Druhořadý příběh a Radcliffe, který se bohužel nezbavil „potterovských“ grimas, jsou utopeni v pochmurném a bledém prostředí, kde i to nejnepodstatnější křoví vypadá, že je zralé na antidepresiva. A právě tady zažije hlavní hrdina takový lekací fičák, že hráči obeznámeni hrou typu Amnesia zažijí velice nepříjemné deja vu. Vynikající práce s kamerou, časováním a budováním atmosféry staví Ženu v černém mezi nejlepší horory posledních let.