Mortal: Severská fantasy od režiséra Lovce trolů

V severských lesích se opět skrývá něco nadpřirozeného.

Požáry v norských hvozdech spojuje neznámý muž, nalezený v lese. Kam šlápne, tam vše lehne popelem. A stačí ho jen rozčílit. Zájem má na něm nejen místní policie, ale také armáda, která v podivně nadaném muži tuší velký potenciál. Zpočátku trailer vypadá jako standardní variace na příběh o nadpřirozené entitě, pronásledované armádní složkou. Pak ale trailer začne naznačovat širší pozadí pronásledovaného hrdiny, a ukázka začíná být zajímavá. Neprozradí nám ale víc, než že hlavní hrdina může být něčím větším, než superschopnostmi obdařeným štvancem, a armáda si ukousla až moc velké sousto.

Víc nám trailer nedá, a tak místo toho, abychom se na film těšili, v nás budí spíš takovou průměrnou zvědavost. Může to být chudší Hulk, Žhářka, Starman, cokoliv jiného, nebo to může být něčím více. A tato zvědavost je prakticky to jediné, čím nás film láká.

Akční fantasy Mortal natočil norský tvůrce André Øvredal, režisér hororu Noční můry z temnot a fantasy Lovec trolů. V hlavních rolích se představí Nat Wolff, Priyanka Bose, Iben M. Akerlie, Arthur Hakalahti, Martin Grid Toennesen a další.

Snímek byl v Norsku uveden již na konci února tohoto roku. Česká premiéra zatím není v plánu.

Zdroj: Nordisk Film Nor.