Made in Italy: Liam Neeson napravuje svůj vztah se synem

Herec Liam Neeson se již podruhé za svou kariéru setkává před kamerou se svým biologickým synem, tentokrát v rodinném dramatu o přetrženém poutu právě mezi otcem a synem, které snad dokáže dát dohromady pouze kouzlo Itálie, oprava starého domu a vzpomínky na jediného člověka, který je kdy dokázal držet pohromadě.

Bohémský britský umělec Robert je povolán svým synem Jackem, o kterém již hodně dlouho neslyšel, na cestu do Itálie, aby prodali dům, který zdědili po Jackově matce. Realita je ale horší než oba čekali, jelikož tehdy nádhernou vilu, najdou skoro rozpadlou a neobyvatelnou. Robert se snaží najít pomoc kdekoliv to jen jde, až narazí na Kate, bývalou prodejkyni nemovitostí, která svolí, že pomůže. Zatím co Jack se snaží pracovat na domu sám za sebe, pomalu naráží na šťastné vzpomínky na svou zesnulou matku, které mu spíše přivádějí smutek. Naštěstí je tu Natalia, mladá a nadějná šéfkuchařka s nešťastnou láskou, ale velkými ambicemi. Pro Roberta a Jacka to není lehká cesta, ale nakonec se možná i jejich vztah stane takovým, jako kdysi býval.

V hlavních rolích se objeví Liam Neeson se svým synem Micheálem Richardsonem. Micheál je nejen synem Liama, ale také potomek zesnulé herečky Natashy Richardson, která zahynula při nehodě na lyžích, když mu bylo pouhých čtrnáct let. Pro Liama i Micheála je téma filmu zažitou realitou, kterou si museli oba projít při smrti Natashy. Ve vedlejších rolích se můžeme těšit na Valerii Bilello, Lindsay Duncan nebo Marco Quagliu. Za režií a scénářem stojí herec James D’Arcy, kterého můžete znát z filmů Dunkerk, Atlas mraků nebo Avengers: Endgame. Made in Italy je jeho celovečerním režijním debutem.

Světové premiéry se snímek dočká 7. srpna 2020.

Zdroj: IFC Films