Hurá do kina: 5 velkých premiér v srpnu

V srpnu bude veselo. Filmoví fanoušci budou mít totiž hned několik důvodů, proč zase vyrazit do kina. Největším tahákem bude samozřejmě Nolanův potvrzený Tenet, docela jsme zvědaví i na nekonečně odkládané Nové mutanty nebo skvělou komedii Palm Spring, kterou ukořistili v Aerofilms.

Ava: Bez soucitu

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly – obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy.

Kdy: 6. srpna | Distribuce: Bontonfilm | Natěšenost: 6/10

Palm Springs

Andy Samberg a Cristin Milioti se představí jako Nyles a Sarah, kteří se seznámí na svatbě v Palm Springs. Hned od začátku si padnou do oka. Věci se vyvíjejí slibně, dokud si pár neuvědomí, že prožívají den oné svatby stále dokola a žádná změna v dohledu. Původně byla komedie uvedena na festivalu v Sundance, kde získala velice pozitivní ohlasy od diváků z řad kritiků i veřejnosti. Ohlasy byly tak skvělé, že společnosti Neon a Hulu zlomily dosavadní festivalový rekord v rychlosti, s jakou se ucházely o distribuci filmu a dokonce i v částce, kterou za něj zaplatily. Film do českých kin uvede Aerofilms.

Kdy: 13. srpna | Distribuce: Aerofilms | Natěšenost: 8/10

Šarlatán

Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek je člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostiko­vat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevědí rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony. Léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým…

Kdy: 20. srpna | Distribuce: CinemArt | Natěšenost: 7/10

Tenet

Hlavní zbraní hrdiny nového akčního sci-fi spektáklu filmového vizionáře Christophera Nolana je jediné slovo – TENET. V temném světě mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, ve které pro časoprostor neplatí pravidla, tak jak je známe.

Kdy: 26. srpna | Distribuce: Vertical Ent. | Natěšenost: 10/10

Noví mutanti

Rahne Sinclairová, Illyana Rasputinová, Sam Guthrie a Roberto De Costa jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle „Dani“ Moonstarovou, začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti – a vzájemné přátelství – podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí.

Kdy: 27. srpna | Distribuce: Falcon | Natěšenost: 7/10