Hříšný tanec: Dočkáme se návratu Baby na taneční parket?

Představitelka Baby (Jennifer Grey) už nehodlá déle čekat v koutě a je dost možné, že se dočkáme pokračování legendárního Hříšného tance z 80. let od studia Lionsgate.

Pro další možné pokračování Hříšného tance se studio Lionsgate spojilo s hlavní představitelkou Jennifer Grey. Jedná se o nový taneční film, který ještě nemá oficiální název. Zatím nebylo potvrzeno ani vyvráceno, že by se jednalo o skutečné pokračování kultovního hitu Hříšný tanec. Jistí si ale můžeme být tím, že film má být zasazen do prostředí 90. let.

Podle aktuálních zpráv byla Jennifer Grey vybraná jakožto hlavní ikona nově vznikajícího tanečního snímku, na kterém se rovněž bude podílet i jako producentka. Nicméně další podrobnosti studio stále drží pod pokličkou, avšak kolují zvěsti, že se jedná opravdu o nové pokračování Hříšného tance a zdá se, že by si Jennifer Grey mohla zopakovat svou legendární roli mladé Baby. Děj nás má navíc zavést do devadesátek, což by odpovídalo i chronologicky, jelikož původní film se odehrával v roce 1963.

Příběh původního filmu Hříšný tanec se točí kolem mladé Frances Housemanové alias Baby, jež tráví léto s rodiči v klidném letovisku. Zde se seznámí nejen s rytmem kontroverznějšího tance, ale především s instruktorem tance Johnnym Castlem, kterého ztvárnil zesnulý Patrick Swayze. Film byl natočen roku 1987 a mladá herecká dvojice v něm utvořila nezapomenutelnou podívanou.

Celou myšlenku podporuje i fakt, že společnost Lionsgate vlastní práva na oba dva filmy Hříšného tance, které vyšly. Ano, studio se pokusilo již jednou o volnou adaptaci s názvem Hříšný tanec 2: Havanské noci v roce 2004. Ten ale bohužel nesklidil moc velký úspěch u kritiků ani diváků. Přesto se zdá, že s Jennifer Grey na palubě dává společnost tanečnímu trháku ještě jednu šanci.