Spencer: Kristen Stewart ztvární princeznu Dianu

Kristen Stewart (Seberg, Sněhurka a lovec, Pořád jsem to já) si podle oficiálních zdrojů zahraje roli princezny Diany a bude muset čelit těžkému rozhodnutí. Životopisné drama je režírované Pablem Larraínem (Jackie, Neruda, Klub) a produkční spolupráce započnou začátkem roku 2021.

Příběh se odehrává na začátku devadesátých let, kdy strávila princezna Diana klíčový víkend na hradu Windsoru v panství Sandringham v Norfolku. Zde si princezna Diana začala během vánočních svátků uvědomovat více do hloubky, že je její manželství s princem Charlesem poněkud nefunkční a rovněž přemýšlela nad tím, čeho chce vlastně v budoucnosti dosáhnout.

Slovy režiséra Larraína se nebude jednat o klasickou pohádku, kdy princ požádá o ruku princeznu a poté spokojeně vládnou bok po boku. Tady půjde o zásadní změnu, kdy se princezna rozhodne odmítnout funkci královny a snaží se vydat vlastní cestou, kde může být sama sebou. Což dělá příběhem takovou pohádkou naruby a právě to je jádrem celého filmu. Tvůrci tak zamýšlí zrealizovat snímek, který by dokázal oslovit a uhranout miliony diváků napříč celým světem, a připomenout tak i fascinující životní příběh samotné princezny Diany.

Děj se nebude přímo zabývat tragickou smrtí princezny Diany poté, co opustila život v paláci. Nýbrž bude více do detailů poodhalovat rozpadající se manželství a její neutichající mateřskou lásku k synům princi Williamovi a princi Henrymu. Larraín rovněž dodal důvod, proč si do obsazení hlavní role vybral právě Kristen Stewart. Ta je podle něj jednou z talentovaných hereček současnosti, která si ho získala především svojí hereckou rozmanitostí a přesvědčivostí, jenž do filmů vkládá. Dokáže být velmi záhadná, křehká a zároveň neskonale silná. Což je právě tím, co tohle životopisné drama potřebuje.

Na produkci snímku Spencer se dále budou podílet partneři Juan de Dios, Jonas Dornbach, Janine Jackowski a Paul Webster. Scénář sepsal Steven Knight (Východní přísliby, Gangy z Birminghamu, Noční jízda).