Nejlepší filmy čerstvé oslavenkyně Angeliny Jolie

Včerejší oslavenkyně Angelina Jolie oslavila své narozeniny určitě ve velkém stylu. Na její počest si připomínáme nejlepší filmy, ve kterých se půvabná americká herečka objevila.

60 sekund

Zdroj: Falcon

Randall „Memphis“ Raines (Nicolas Cage) býval tím nejlepším zlodějem aut ve státech. Teď už sice nějaký čas seká dobrotu, ale pod slupkou sympatického slušňáka stále číhá dravec připravený kdykoliv zaútočit. To se skvěle hodí ve chvíli, kdy se Randallův mladší bratr ošklivě zaplete s krutým gangsterem a svou neopatrností ho připraví o desítky kradených luxusních aut připravených k prodeji. Pokud nemá bráška zemřít, musí se Randall vrátit k řemeslu a během tří dnů šlohnout pro gangstera padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů. Se starou partou kamarádů v čele se Sarou (Angelina Jolie) by to Randall určitě dokázal, kdyby se mu ovšem na paty nelepili vlezlí poldové.

Režie: Dominic Sena | ČSFD: 70 | IMDB: 6,5

Gia

Zdroj: Magic Box

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala… Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události.

Režie: Michael Cristofer | ČSFD: 79 | IMDB: 7

Kauza CIA

Zdroj: Universal Pictures

1939, život mladého Edwarda Wilsona (Matt Damon) se zásadně změní, když na Yaleské univerzitě vstoupí do mocného tajného spolku Skull & Bones. Jako ctižádostivý student udá z čirého vlastenectví svého oblíbeného profesofa (Michael Gambon) kvůli jeho sympatiím k nacistům. Tímto krokem získá přátele ve federální vládě, která ho najme na několik tajných operací. Vlivný vojenský zpravodajský úředník, generál Bill Sullivan (Robert De Niro), mu nabídne místo v Zahraniční zpravodajské službě CIA v Londýně. Wilson bez váhání přijímá… Jako tajný agent musí celý život volit mezi svou okouzlující manželkou (Angelina Jolie) a loajalitou k CIA, mezi věrností a zradou…

Režie: Robert De Niro | ČSFD: 66 | IMDB: 6,7

Mr. & Mrs. Smith

Zdroj: 20th Century Fox

Jane je krásná, mladá, inteligentní resuscitátorka počítačových systémů, John je mladý, pohledný a úspěšný v oblasti nemovitostí. Jejich osudy se prolnou v momentě, kdy na sebe narazí na dovolené a vzájemně si pomohou ze šlamastiky. Brzy na to si řeknou své ano a po pěti nebo šesti letech manželství si už spolu nemají co říct, z vášnivého vztahu je nuda a zdá se, že je nezachrání už ani manželská poradna. Jejich život ale začne nabírat na obrátkách ve chvíli, kdy se z Jane vyklube nájemná vražedkyně a z Johna nájemný vrah. Potíž je v tom, že oba pracují pro jinou agenturu a tak jednoho dne dojde k nevyhnutelnému. Oba dostanou za úkol zlikvidovat stejný cíl.

Režie: Doug Liman | ČSFD: 66 | IMDB: 6,5

Narušení

Zdroj: Falcon

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny.

Režie: James Mangold | ČSFD: 80 | IMDB: 7,3

Podoby lásky

Zdroj: Hyperion Pictures

Herečka Joan se právě rozešla s přítelem. Gracie už ani nedoufá, že by se její manželství mohlo změnit k lepšímu. Tyto a další postavy však něco spojuje a není to jen štěstí, láska, bolest, smrt a naděje, o nichž tento zajímavý film vypráví.

Režie: Willard Carroll | ČSFD: 69 | IMDB: 7

Sběratel kostí

Zdroj: Universal Pictures

Co znamenají komplikované a záhadné symboly, které nechává masový vrah vedle zohavených těl svých obětí? Obyčejná newyorská policistka Amelia Donaghyová (Angelina Jolie) si na dalším místě činu počíná tak šikovně, že je přidělena k ruce prvotřídního detektiva Lincolna Rhymea (Denzel Washington). Autor slavné knihy o ohledávání místa činu byl špičkovým vyšetřovatelem, ale následkem tragické nehody ochrnul na celé tělo.

Režie: Phillip Noyce | ČSFD: 69 | IMDB: 6,7

Výměna

Zdroj: Falcon

Los Angeles, 1928. Svobodná matka Christine Collins (Jolie) odchází do práce a její syn zatím mizí beze stopy. Po pěti měsících policie přivádí matce chlapce zpět;ale její syn to není. Zoufalá touha jedné obyčejné ženy odhalit skutečnou pravdu odkrývá svět korupce, přitahuje pozornost veřejnosti a mění celé LA jednou provždy. Výměna – to je emocionálně vypjatý příběh ilustrující nesmírnou sílu mateřské lásky.

Režie: Clint Eastwood | ČSFD: 85 | IMDB: 7,7

Wanted

Zdroj: Bontonfilm

Wesley Gibson (James McAvoy) je věčný hypochondr, kterého ponižuje šéf a podvádí přítelkyně. Jeho život jde od desíti k pěti! Vše se mění až ve chvíli, kdy Wes zjišťuje, že jeho brutálně zavražděný otec byl hlavou tajné organizace nájemných zabijáků. Wes se rozhoduje zapojit do výcviku, kterého se ujímá zkušená učitelka Fox (Angelina Jolie). Ze slabé kancelářské myši se pomalu stává člověk s nadpřirozenou obratností a s reflexy rychlými jako blesk. Ale hned s prvním úkolem si Wes uvědomuje, že vzít život druhým je těžké, ale ne tolik, jako najít odvahu a konečně začít řídit ten svůj vlastní!

Režie: Timur Bekmambetov | ČSFD: 71 | IMDB: 6,7

Zloba / Zloba 2

Zdroj: Falcon

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Pokračování s podtitulem Královna černé magie se odehrává o pět let později.

Režie: Robert Stromberg / Joachim Rønning | ČSFD: 73 / 70 | IMDB: 7 / 6,6