Ježek Sonic dostane pokračování!

Ježek Sonic patří vedle jistého kníratého instalatéra k nejpopulárnějším a nejstarším herním charakterům. O tom, že ne vždy jsou filmy dle videoher průšvihem, dokázal modrý běžec, rychlý jako Flash, nedávným dobrodružstvím, kde čelil Jimu Carreymu. Snímek byl slušnou rodinnou zábavou a není proto divu, že studio odkleplo sequel.

Ve Variety tuto zprávu potvrdili jako první. Studio Paramount Pictures po značném úspěchu, jaký snímek zaznamenal, jde fanouškům na ruku. O tom svědčí i dnes dobře známý fakt, že zveřejnění prvního traileru vyvolalo takovou vlnu nevole okolo vzhledu animovaného Sonica, až se jej tvůrci rozhodli předělat tak, aby více odpovídal herní předloze.

V sequelu by pak mohl rozhodně více prostoru dostat záporák Eggman, ve kterého se Carrey v závěru proměnil. Ať už to bude jakkoli, vzdor rané fázi příprav snímku už se bezpečně ví, že se navrátí režisér jedničky Jeff Fowler. Stejně tomu je u dua scénáristů, kterými byli Pat Casey a Josh Miller. Na druhém Sonicovi budou pracovat i stejní producenti.

Další podrobnosti jak ohledem děje, tak ohledem castingu nejsou známy, dá se nicméně celkem logicky předpokládat, že se vzhledem k úspěchu jedničky a zachování totožného tvůrčího týmu vrátí původní obsazení.