Bill & Ted Face the Music: Keanu Reeves se vydává na výlet časoprostorem, aby zachránil svět

Po třiceti letech přichází pokračování hudební komedie v hlavní roli s Keanu Reevesem (Martix, John Wick) a Alexem Winterem (Ztracení chlapci). Dvojice bude opět cestovat v čase, avšak tentokrát do budoucnosti a jejich posláním je zachránit svět pomocí vlastní písničky.

Keanu Reevese a Alexe Wintera jsme naposledy měli šanci vidět pospolu v roli Teda a Billa v potrhlé sci-fi komedii Neskutečná cesta Billa a Teda (1991), kde se dva mladí kamarádi setkávají například se smrtkou či Albertem Einsteinem. Nyní nerozlučná dvojka čelí nelehkému úkolu, když za nimi přijde s varováním posel z budoucnosti, a tak se jejich život rázem celý obrátí vzhůru nohama.

O pokračování Billa a Teda se spekulovalo mnoho let a nyní se konečně dočkáváme prvního traileru, který poodkrývá další bláznivé poslání charismatického dua. Hrdinové cestují časoprostorem do budoucnosti, aby svým budoucím já ukradli píseň, na které závisí záchrana celého světa. Snímek tak nostalgicky navazuje na předešlá dobrodružství, kde rozhodně nebude chybět pořádná dávka humoru.

V komediálním snímku si dále zahrají začínající hvězdy Samara Weaving (Krvavá nevěsta) a Brigette Lundy-Paine (seriál Atypický). Součástí herecké sestavy bude také Anthony Carrigan (seriál Barry), Jillian Bell (seriál Workaholics), Kristen Schall (Toy Story 4: Příběh hraček), Holland Taylor (Gloria Bell) a v neposlední řadě se vrací Amy Stoch, Hal Landon Jr. a William Sadler, jenž se opět ujme role smrtky.

Režie se zhostí Dean Parisot (Finty Dicka a Jane, Galaxy Quest) a původní tvůrci předchozích filmů Skvělé dobrodružství Billa a Teda (1989) a Neskutečná cesta Billa a Teda (1991) Chris Matheson (Tak si představ) s Edem Solomonem (Muži v černém, Podfukáři) napsali scénář pro nový příběh.

Americká premiéra proběhne 14. srpna tohoto roku.

Zdroj: Orion Pictures