7500: Joseph Gordon-Levitt hvězdou napínavého thrilleru o únosu letadla

Amazon se rozhodl konkurovat Netflixu všemi možnými způsoby a ke svému boji si přizval Josepha Gordon-Levitta. Herec se představuje v hlavní roli pilota, který musí učinit těžká rozhodnutí, když je jeho letadlo přepadeno teroristy. Napínavý thriller odehrávající se ve vzduchu bude k vidění na streamovací službě Amazonu Prime Video.

Tobias se probouzí do svého normálního dne plného přátel a práce. Pomalu se připravuje na svůj let z Berlína do Paříže. Kontroluje seznam cestujících s kapitánem a flirtuje s letuškou. Na oko pohodový let, který Tobias se svými kolegy mají pokaždé, se zvrhne v okamžiku, kdy jsou již ve vzduchu. Skupina teroristů se snaží dostat do kokpitu letadla a těžce zraní kapitána. Tobias okamžitě kontaktuje kontrolní věž se žádostí o pomoc, když mezitím teroristi zabijí jednoho z pasažérů a vyhrožují zabitím dalších, pokud je nepustí k sobě do kokpitu. Tobias stojí před těžkým rozhodnutím uposlechnout rozkazy z kontrolní věže nebo vyhovět teroristům. Jedno ale zůstává jasné, životy všech jsou v nebezpečí.

Pro Josepha Gordon-Levitta je to velký návrat do hlavní role ve filmu po čtyřech letech. Naposledy se v hlavní roli objevil v roce 2016 ve filmu Snowden. Drama z Německo-rakouské produkce nabídne i několik evropských herců. Například německého herce Maxe Schimmelpfenniga, Carlo Kitzlingera nebo rakouského herce Murathana Muslu. Za režií a scénářem stojí německý filmař Patrick Vollrath, který se proslavil krátkometrážním dramatem Všechno dobře dopadne. Thriller 7500 je jeho celovečerním filmovým debutem.

7500 je na Prime Video k vidění od 19. června 2020, rozhodně si ho nenechte ujít.

Zdroj: Amazon