Třetího Ant-Mana napíše scénárista Ricka a Mortyho

Marvel rozhodně u dalších chystaných fází svého filmového universa nehodlá nechat nic náhodě. Zatímco režijní dohled nad připravovaným druhým snímkem Doctora Strange svěřil Samu Raimimu, třetí část dobrodružství oblíbeného „mravenčího“ superhrdiny dostane po stránce scénáře na starosti jeden z tvůrců neméně populárního animovaného seriálu.

Jeff Loveness má zkušenosti nejen s nesmírně oblíbeným satirickým sci-fi Rick a Morty (na němž pracoval nejen jako scénárista, ale i producent), ale i kupříkladu jmenovitě psal pro Late night show Jimmyho Kimmela, fiktivní parodii na zpravodajství The Onion News Network, podílel se i na Oscarech, Emmy Awards, ale také v neposlední řadě napsal několik titulů přímo pro Marvel. Což je takovou třešničkou na dortu.

Loveness tak má značný komediální potenciál, který je u takové postavy, jako je Ant-Man (alespoň v jeho filmové verzi) typický a potřebný. Rozhodně se tak je nač těšit, protože oba dosavadní filmy byly díky různým efektním hrátkám s Pymovými částicemi a ulítlými nápady docela odlišné od hlavního proudu MCU. Režie by se u třetí části měl opět zhostit Peyton Reed. Zatím není jasné, kdy začne produkce.

Vzhledem k tomu, že v Hollywoodu se momentálně díky koronaviru pozastavily práce na filmech obecně, je to navíc obtížné odhadnout. Marvel navíc posunul premiéry všech chystaných filmů v čele s Black Widow a Eternals. Nezbývá tedy než doufat, že bude brzy tak nějak obecně lépe a uvolněněji…