Soutěž: Vyhrajte pobyt a cestu na filmový festival v Cannes

Filmoví fanoušci mohou již po čtvrté navštívit Mezinárodní filmový festival v Cannes. Soutěžte společně s námi.

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v únoru už počtvrté vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset nejúspěšnějších účastníků soutěže vyhraje cestu na Mezinárodní filmový festival v Cannes, který patří mezi nejstarší a nejprestižnější filmové festivaly na světě. Festival se koná 12. – 23. května 2020 a pořadatel soutěže hradí výhercům ubytování i cestu.

Loňského ročníku soutěže se v celé Evropě zúčastnilo přes 14 000 mladých lidí. Jednu z výher získala i Michaela P. z České republiky, podle vlastních slov velký fanoušek evropských filmů.

Soutěž #euFilmContest potrvá do 26. března 2020 a účastníci v ní mají odpovědět na 20 otázek týkajících se filmů nebo aktivit podpořených programem Kreativní Evropa MEDIA. Za každou správnou odpověď získají jeden bod, bod navíc pak mohou získat také za sledování facebookové nebo twitterové stránky programu. Zúčastnit se mohou soutěžící starší 18 let. Pravidla soutěže a soutěžní otázky najdete na: www.wealllovestories.eu/filmcontest.

Kreativní Evropa MEDIA je program Evropské unie na podporu evropského audiovizuálního průmyslu, existující od roku 1991. Každý rok podpoří kolem 2 000 projektů, včetně filmů, TV seriálů, videoher, vzdělávacích programů, kin a mnoha dalších. V České republice vzniká s podporou KE MEDIA řada nových českých filmů, v poslední době třeba Nabarvené ptáče, Národní třída nebo Staříci. V roce 2019 mělo v českých kinech premiéru 55 českých a zahraničních evropských snímků podpořených program KE MEDIA, které navštívilo více než 934 000 diváků. Program podporuje také filmové festivaly – Mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě, Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně či Jeden svět. Podporu má i 33 kin ve 22 městech – Ostravě, Hradci Králové, Vsetíně nebo v Českých Budějovicích.

www.wealllovestories.eu/filmcontest