Run: Šílená matka drží svou dceru v izolaci

Herečka Sarah Paulson dostala možnost zahrát si hlavní roli v připravovaném hororu, vyprávějící o vztahu mezi matkou a dcerou. Sama herečka má v hororovém žánru obrovské zkušenosti, a to díky populárnímu seriálu American Horror Story. Bylo jen otázkou času, kdy dostane příležitost zahrát si hlavní roli v celovečerním filmu a teď je to konečně tady.

Ne každá mateřská láska je ta pravá. Příkladem je právě mladá Chloe, pro kterou láska její matky nepředstavuje něhu a bezpečí, je to právě naopak. Chloe se narodila s tělesným postiženým a nikdy nebude moc chodit. Její matka Diane se proto rozhodla vychovávat svou dceru v izolaci. Čím je ale Chloe starší, tím více si všímá podivného chování své matky. Snaží se tedy zjistit, co za tím vším stojí, jenže z ničeho nic se Diane stává pro Chloe nebezpečím a velkou hrozbou. Chloe tak nezbývá nic jiného než obětovat lásku ke své matce a utéct.

V roli Diane se představila Sarah Paulson. Herečka se proslavila převážně hororovým seriálem American Horror Story, kde si zahrála siamská dvojčata, hlavní čarodějnici, novinářku nebo drogově závislou. Ve své kariéře má ale i několik filmových rolí. Mezi známější patří ta ve filmu Debbie a její parťačky nebo v Akta Pentagon: Skrytá válka. Její filmovou dceru Chloe ztvárnila Kiera Allen, jenž je začínající herečkou, která má za sebou jen roli v krátkometrážním romantickém snímku Ethan & Skye. Horor Run je jejím prvním celovečerním filmem. Režie se ujal Aneesh Chaganty, tvůrce skvělého Pátrání s Johnem Cho v hlavní roli.

Film má českou premiéru 10. června 2021.