Nejlepší filmy Vina Diesela

Vin Diesel se již zanedlouho představí na plátnech kin jako zmrtvýchvstalý voják Bloodshot. Během své herecké kariéry se dvaapadesátiletý herec objevil třeba ve snímku Zachraňte vojína Ryana, nebo propůjčil svůj hlas oblíbenému Grootovi ze Strážců Galaxie. V tomto článku si však připomeneme nejlepší filmy, ve kterých měl vždy jednu z hlavních rolí.

Černočerná tma

V hlubokém vesmíru putuje kosmická loď a střetne se s útvarem, který prolétá v těsné blízkosti. Loď je poničena a prapodivná skupinka, skládající se z mladé pilotky Carolyne (Radha Mitchelová), pohledného poldy Johnse (Cole Hauser), který má na starosti vraha Riddicka (Vin Diesel), jenž má zvláštní schopnost vidět ve tmě, a několika cestujících – osadníků z kolonií, teď bojuje o přežití. Na neznámé planetě pohybující se vesmírem mezi třemi slunci totiž žijí krvežíznivé příšery, bojící se světla. Jednou za 22 let postihne planetu totální zatmění. A jakmile planetu zahalí černočerná tma, strhne se nerovný boj o život…

Rychle a zběsile

Brianovi se konečně podaří stát se členem party vedené Dominicem, který je doslova blázen do nelegálních závodů, pořádaných většinou v noci na periférii Los Angeles. Je to obrovské divadlo pro obecenstvo zběsilých jízd, ale především posedlost pro piloty speciálně upravených superauťáků. S ohlušujícím řevem motorů, řítící se městem několikanásobkem povolené rychlosti, pění všem adrenalin v krvi. Ve hře jsou peníze, prestiž, obdiv dívek. Jenže pro Dominica a jeho kámoše nejsou závody jediným zdrojem financí. A to je hlavní důvod, proč chce policista Brian získat jeho důvěru. V poslední době se množí záhadná přepadení kamionů a policie i FBI chtějí znát pachatele dřív než tiráci vezmou zákon do svých rukou. Ve chvíli, kdy má všechny důkazy o tom, že Dominic je vůdcem gangu, Brian zaváhá s odhalením pravdy. Zamiloval se do jeho sestry Miy a je mu jasné, že jí tím způsobí dvojnásobný šok. Mia neví, čím se ve skutečnosti bratr živí, ani netuší, kdo vlastně Brian je…

Dokažte mi vinu

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval.

Rychle a zběsile 5

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší.

Riziko

Seth Davis je šikovný mladík a jeho protřelost a obchodní schopnosti neušly pozornosti nové rychle rostoucí makléřské firmy, jež se příliš nepodobá tradičním společnostem z Wall Street. Seth se rychle přizpůsobuje zvyklostem firmy a brzy si dokáže náležitě užívat bohatství i všech dalších potěšení, jež mu zaměstnání poskytuje. Pak ale Seth odhaluje ohromující tajemství, které se skrývá za jeho opojným úspěchem. S rychlostí, jakou se stal součástí firmy si uvědomuje i fakt, že se ocitl v pasti, která může jednou provždy zničit nejen jeho samotného, ale i všechny blízké.

Riddick

Zrazen vlastními druhy a ponechán napospas smrti na pusté planetě. Riddick bojuje o přežití proti cizím predátorům a stává se silnějším a nebezpečnějším, než kdykoliv předtím. Brzy na to se lovci odměn z celé galaxie nevědomky stávají pěšáky v jeho plánu na cestě za pomstou. S jeho nepřáteli, přesně tam, kde je chce mít, rozpoutá Riddick brutální útok pomsty před návratem na svou rodnou planetu Furya, aby ji zachránil před zničením.