Další jehňátko: Hrůza uvnitř náboženského kultu

Oceněná polská režisérka Małgorzata Szumowska představuje divákům svůj nejnovější film Další jehňátko. Napětím nabité drama, ukazuje sílu mužského pohlaví nad ženami, které pojal za vlastní ve svém náboženském kultu. Trailer slibuje opravdu mrazící podívanou plnou nečekaných událostí.

Dospívající Selah zná po celý svůj život jen svoji náboženskou komunitu, do které se narodila. Společně s dalšími mladými dívkami žije osamoceně v lese odříznutá od moderního světa. Ten jejich svět vede Shepherd, mesiáš, který provází celým životem, ve kterého věří a kterého uctívají. Čím více se blíží Selahina nejdůležitější zkouška věrnosti, tím více prožívá řadu nočních můr, vidin a zjevení, které otřásají její důvěrou v mesiáše a probouzí touhu po vzpouře a volnosti.

V hlavní roli mesiáše se objeví Michiel Huisman, Raffey Cassidy pak jako Selah. V dalších rolích se můžeme těšit například na Denise Gougha, Eve Connolly nebo Kelly Campbell. Režisérka filmu Małgorzata Szumowska má za sebou mnoho úspěšných filmů, které získaly pozitivní ohlasy na prestižních filmových festivalech. Za zmínku stojí film Tělo, který si na Berlinale odnesl cenu pro nejlepší film a snímek Tvář, jenž získal velkou cenu poroty.

V kinech hrají od 30. dubna 2020.

Zdroj: Film Europe