Pinocchio: Nejslavnější dřevěná loutka ožívá

Dřevěná loutka chlapce, který ožije díky dobrosrdečnému řezbáři, se poprvé objevila v roce 1940 jako animovaná pohádka od Walta Disneyho. V poslední době se řešila live action verze opět z Disneyho produkce, kterou měl režírovat Tim Burton. Nakonec z projektu ustoupil a živá verze Pinocchia je plánovaná na rok 2025 od režiséra Rona Howarda. Dlouhé čekání nám ale zkrátí nová italsko-francouzská verze s oscarovým Robertem Benignim v hlavní roli.

Řezbář Geppetto má jediné přání, mít vlastního syna. Z osamělosti si vyřeže loutku chlapce v životní velikosti a k jeho překvapení se mu přání splní. Loutka chlapce ožívá a Geppetto jej vychovává jako syna, jenž nazývá Pinocchiem. Pinocchio je ale velmi roztěkaný chlapec, který se snadno dostane do všelijakých lumpáren. Právě díky své dětské naivitě a víře v dobro se dostane do nesnází, a navíc daleko od svého otce. Musí najít cestu zpátky domů aniž by jedinkrát zalhal a doufat, že jeho ponaučení z něj učiní opravdového chlapce.

V hlavní roli Geppetta se objevil italský oscarový herec Roberto Benigni, sošku získal za hlavního herce ve filmu Život je krásný, který i sám režíroval. Mezi dalšími se ve filmu objeví francouzští a italští herci Marine Vacth, Gigi Proietti, Rocco Papaleo nebo Marcello Fonte. Režie a scénáře se ujal italský režisér Matteo Garrone, mezi jeho známější filmy patří komediální drama Reality show, fantasy snímek Pohádka pohádek se Salmou Hayek v hlavní roli či drama Dogman.

Snímek do českých kin uvede společnost Bohemia MP 1. října 2020.

Zdroj: Bohemia MP