Věc dostane novou adaptaci. Víceméně.

Novela Johna W. Campbella Kdo je tam? platí nejen za výbornou hororovou věc sama o sobě, ale i za předlohu dvou mrazivých sci-fi hororů s názvem Věc. A nyní se můžeme dočkat i třetího.

Spisovatel sci-fi literatury John Bentacourt objevil v roce 2018 Campbellovu nepublikovanou novelu Frozen Hell, která je v podstatě delší verzí Kdo je tam? Poté, co novelu dražil na E-Bay, se Bentacourt dohodl s Universalem a Blumhousem na přípravě adaptace. Čeká nás tedy třetí zpracování známého příběhu s obohacenou předlohou.

Novela byla poprvé zfilmována v roce 1951 Howardem Hawksem jako Věc (The Thing from Another World). V něm se skupina polárníků snaží vypořádat s nepřátelským humanoidem z vesmíru. Druhá adaptace z roku 1982, natočená Johnem Carpenterem, nazvaná Věc nebo Tvor (The Thing), se více přiblížila předloze a titulního padoucha uvedla jako organismus, jenž napadá, kopíruje a následně imituje jiné organismy. Na rozdíl od Hawkesovy verze opět pracuje s paranoiou mezi polárníky, kteří nikdy nemohou vědět, jestli je člověk vedle nich ještě člověk.

Carpenterův film se sám o sobě dočkal románové adaptace, komiksových pokračování, videoherního pokračování a v roce 2011 filmového prequelu s názvem Věc: Počátek (The Thing). Látku zároveň dvakrát adaptoval seriál Akta X v epizodách Led a Ohnivý chodec. Jednoduše řečeno jde o jednu z největších hororových klasik, a další film by měl být sakra dobrý.