Dokonalý pacient: Sériový vrah nabízí vyšetřovatelům pomocnou ruku

Temný příběh o brutálním masovém vrahovi, který vyšetřovatelům svého případu nabídne pomocnou ruku, pojednává o největším justičním skandálu v dějinách Švédska.

Strhující příběh o největším právním skandálu ve švédské historii vypráví o reportérovi, který zpochybnil celý právní systém. Hannes Råstam se léta snažil prokázat nevinnu Thomase Quicka, odsouzeného na doživotnímu vězení na psychiatrii. Odhalil právní chaos, který Quicka do vězení dostal. Nikdo však neměl zájem na tom, aby byl osvobozen a zproštěn vinny nejhorší sériový vrah ve Švédsku, kanibalistický násilník, který byl odsouzen za osm vražd a přiznal se dalším dvaceti pěti. Příběh, předkládaný divákovi jako rafinovaná skládačka, postupně odhaluje neuvěřitelný případ, napínavý až do ohromujícího konce…

Mikael Håfström (nar. 1960) je švédský režisér a scenárista, rodák z Lundu, který vystudoval film na Univerzitě ve Stockholmu a poté na School of Visual Arts v New Yorku. Jeho druhý celovečerní film Zlo mezi námi (2003) bylo nominováno na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Po tomto úspěch natočil několik filmů v USA, např. Hra s nevěrou (2005, v hlavních rolích s Clivem Owenem, Jennifer Aniston a Vincentem Casselem), Pokoj 1408 (2007, podle stejnojmenné knihy Stephena Kinga, v hlavních rolích s Johnem Cusackem a Samuelem L. Jacksonem) nebo naposledy Plán útěku (2013, s Arnoledem Schwarzeneggerem a Sylvesterem Stallonem.

V kinech hrají od 12. března 2020.