The Wawe: Upoutávka na psychedelické sci-fi, ohýbající realitu

Co dělat, když se oslava pracovního povýšení zvrhne? Opurtunistický advokát Frank, zaměřený na pojišťovací právo sezná, že jeho svět se obrátil naruby poté, co okusil zcela nový typ neskutečně silné halucinogenní drogy Wave. Ta dokonale převrátí jeho vnímání světa. Ve zmíněné hlavní roli psychedelického thrilleru se v nové upoutávce představuje Justin Long.

Snímek podle všeho bude sdílet nějaký ten podobný prvek v podobě amnézie a následného pátrání po tom, co se vlastně událo s filmy typu Pařba ve Vegas, jen s tím rozdílem, že se jedná o zcela odlišný žánr. Trailer slibuje vizuálně podmanivou a revoluční podívanou. Těžko říci, nicméně minimálně trikově by mohlo jít o zajímavý snímek. Děj je však tak nejasný, že se z toho může vyklubat skoro cokoli.

První festivalové ohlasy ovšem slibují žánry ohýbající zábavu o smyslu života, zaměřující se na podobenství o moderním světě jako takovém. Frank zde cestuje mezi realitou a fantazií, paralelními dimenzemi, nočními kluby, pracovními mítinky a přestřelkami ve snaze najít sama sebe, svou přítelkyni a peněženku. A možná smysl toho všeho…

Snímek režíroval Gille Klabin dle scénáře od Carla W. Lucase. V hlavních a vedlejších rolích se představí Tommy Flanagan, Justin Long, Sheila Vand, Donald Faison, Katia Winter, Bill Sage, Sarah Minnich, Ronnie Gene Blevins, Monique Candelaria, Jacob Browne, Mark Teich, a další.

Snímek má celosvětovou premiéru 17. ledna.