The Last Full Measure: Sebastian Stan vyšetřuje padlého hrdinu

Režisér a scénárista Phantoma Todd Robinson přichází se závažnějším tématem. Vrací se kvůli tomu do doby, kdy probíhala válka ve Vietnamu. Válečných filmů o Vietnamu bylo natočeno hodně. Zmiňme například snímky Lovec jelenů s Robertem De Nirem, nebo Návrat domů s Jane Fondovou. Otázkou zůstává, zda se Todd Robinson přiblíží ke stejné kvalitě příběhu, jakým pro nás jsou výše zmíněné filmové klasiky.

Film vypráví skutečný příběh o vietnamském válečném hrdinovi Williamu Pitsenbargerovi, jenž patřil mezi zdravotnické letectvo, a ve válce zachránil přes více jak šedesát mužů. William během krvavého boje odmítl odletět záchrannou helikoptérou, aby mohl zůstat a pomoci svým spolubojovníkům při nejtěžší bitvě a zaplatil za to svým životem. Nyní o třicet let později je navržen svými rodiči a bývalým velícím důstojníkem na čestnou medaili. Jeho případ vyšetřuje úspěšný agent Pentagonu Scott Huffman. Ten vyslechne nejen rodinné příslušníky, ale i jeho bývalé kolegy z války a postupem času odhaluje utajené spiknutí za desetiletém odmítání udělení medaile Williamovi, a rozhodne se riskovat svoji kariéru pro zasloužené vyznamenání zesnulého hrdiny.

V hlavních rolích se nám představí hvězda Avengers Sebastian Stan jako vyšetřovatel Pentagonu. Mezi dalšími se ve filmu objeví hvězdná jména jako Samuel L. Jackson, Ed Harris, William Hurt, Christopher Plummer, Diane Ladd nebo Peter Fonda. Režie a scénáře k filmu se ujal Todd Robinson, úspěšný režisér thrillerů Phantom a Zabijáci osamělých srdcí.

Světová premiéra filmu proběhne 17. ledna 2020.