Judy & Punch: Mia Wasikowska touží po pomstě

Australský snímek Judy & Punch nabízí opravdu napínavou dramatickou podívanou s nádechem černého humoru. Podle traileru se můžeme těšit na manželské rozmíšky, které panují po tom, co chamtivý otec ztratí své dítě a manželka touží po zasloužené pomstě. Snímek je prezentován jako festivalový a již se objevil na několika světových filmových festivalech.

Manželský pár Judy a Punch se živí hraním loutkového divadla, čímž baví celé město. Po tom, co Judy odejde do lesa, nechává Punche samotného s jejich dítětem, aby se o něj postaral. Punch se ale stará jen sám o sebe a o to, aby měl dostatek alkoholu v krvi. Proto místo, aby pozoroval své jediné dítě, nalévá si jednoho panáka za druhým. Když se Judy vrací domů, je dítě pryč a Punch je na mol opilý. Judy zjišťuje, že jejich jediné dítě zemřelo a rozhodně to nenechá jen tak. Po bojovné noci skončí zbitá v lese, kde ji najde skupina žen a pomůže jí postavit se znovu na nohy. Díky tomu získává Judy sílu na sladkou pomstu, po které tak dlouho toužila.

V rolích manželské dvojice se objeví představitelka Burtonovi hrané Alenky v Říši divů Mia Wasikowska a australský herec Damon Herriman. Ve vedlejších rolích pak Lucy Honigman, Tom Budge nebo Gillian Jones. Mirrah Foulkes je herečkou, scénáristkou, a hlavně režisérkou tohoto snímku. Do této doby byla známá převážně jako herečka. Před Judy & Punch natočila sice čtyři snímky, ale nebyly dostatečně komerčně úspěšné.

Film se již představil na několika prestižních filmových festivalech. Oficiální premiéra proběhla 22. listopadu 2019 v Anglii.