Vřískot: Ghostface se vrátí na filmová plátna

Hororová postava a oblíbená maska na Halloween Ghostface se vrací! Bylo oficiálně oznámeno, že se bude natáčet další snímek nesoucí název Scream, v českém znění známe hororovou klasiku jako Vřískot. Zatím ale nevíme, zda se bude jednat o pokračování nebo se tvůrci rozhodnout natočit reboot kultovního hororu.

Legendární hororový režisér Wes Craven přišel s prvním Vřískotem v roce 1996 a rozpoutal opravdové šílenství s vrahem jménem Ghostface. Film byl natolik úspěšný, že se dočkal dalších tří pokračování, navíc všechny byly režírované právě Wesem Cravenem. Ten se chystal natočit i páté pokračování, ale bohužel zemřel. Otázkou tedy zůstává, jestli připravovaný film bude úspěšný i navzdory tomu, že režie se ujme někdo jiný.

Původní práva k filmu mělo filmového studio Harveyho Weinsteina, jenž stál za produkcí všech předchozích snímků. Z důvodu jeho obžaloby za sexuálního obtěžování, vyhlásila jeho společnost bankrot a práva na film odkoupila Spyglass Media Group. Víme, že k filmu se nevrátí ani původní scénárista Vřískotů Kevin Williamson.

Nezbývá tedy, než si na snímek počkat a zjistit, jaké klady a zápory všechny zmíněné změny nakonec přinesou.