The Banker: Afroameričané si plní podnikatelské sny

Apple TV+ začíná být obrovským konkurentem jiných streamovacích služeb, jako jsou Netflix nebo HBO GO. Společnost zveřejnila první trailer k novému snímku The Banker, natočeného podle skutečných událostí.

Příběh se odehrává v 50. letech v Americe, kde to občané tmavé pleti neměli vůbec jednoduché. Tohle postavení se bude snažit změnit párek revolučních podnikatelů Bernarda a Joea, kteří pomalu vymýšlejí riskantní, ale zároveň odvážný plán, který by umožnil každé afroamerické rodině splnit si svůj americký sen. S plánem jim pomáhá Bernardova žena Eunice, která společně s nimi zaučuje a trénuje řadového pracovníka bílé pleti Matta Steinera, jenž má být tváří jejich začínající firmy, zatímco Bernard a Joe budou na oko pracovat jako řidič a správce. Jejich rostoucího úspěchu si ale všimne federální vláda a plán se tak může kdykoliv zhroutit.

V hlavních rolích se představují Anthony Mackie, Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult a Nia Long. Za režií a scénářem stojí americký režisér George Nolfi, ten natočil akční sci-fi snímek Správci osudu z roku 2011 a napsal scénář k Dannyho parťákům 2 nebo Need for Speed.

The Banker vstupuje do světových kin 6. prosince 2019. Na Apple TV+ bude k dispozici v lednu příštího roku.