Novinky na HBO GO: Gran Torino, Hokejový zázrak a další

HBO GO patří k nejdostupnějším videotékám u nás. Rozhodli jsme se, že každý týden Vás budeme informovat o novinkách, které byste si na této populární streamovací službě neměli nechat ujít. Začínáme dnes, a to rovnou desítkou titulů.

Alita: Bojový Anděl

Když se Alita probudí bez vzpomínky na to, kým je, v budoucnosti, kterou nepoznává, ujme se jí soucitný lékař Ido, jenž si uvědomuje, že se v této umělé skořápce schovává srdce a duše ženy s pozoruhodnou minulostí. Alita se učí, jak se vyznat ve svém novém životě a ve zrádných ulicích Iron City, a Ido se ji snaží před její záhadnou minulostí ochránit. Světem protřelý přítel Hugo však Alitě nabízí, že jí pomůže získat ztracené vzpomínky zpět. Teprve ve chvíli, kdy jí po krku začnou jít smrtící zkorumpované síly, které řídí město, Alita objeví vodítko ke své minulosti – má jedinečné bojové dovednosti, díky kterým ty u moci dokáže zbavit nadvlády. Pokud se jí podaří zůstat mimo jejich dosah, může být klíčem k záchraně svých přátel, rodiny a světa, který si zamilovala…

Sestra

Když si mladá jeptiška v klášterním opatství v Rumunsku vezme život, Vatikán vyšle kněze s děsivou minulostí (Demián Bichir) a mladou novicku (Taissa Farmigová), která je jen krůček od složení řeholního slibu, aby tuto událost prošetřili. Společně odkryjí příšerné tajemství. Riskují nejen své životy, ale i vlastní víru a samotné duše, protože čelí zlovolné síle v podobě démonické řádové sestry, která už předtím terorizovala diváky filmu V zajetí démonů 2. Opatství se tak stává hrůzostrašným bojištěm mezi živými a zatracenými.

Gran Torino

Film Gran Torino vypráví příběh někdejšího opraváře aut a ovdovělého veterána z války v Koreji Walta Kowalského, který si s přibývajícími léty uvědomuje, že na nový svět už nestačí. Všichni jeho sousedé se buď odstěhovali, nebo zemřeli. Postupně je nahradili hmongští imigranti, kterými Walt ze srdce pohrdá, a bezcílné partičky mladých afroamerických a latinskoamerických výtržníků. Podzim svého života tak spíš přežívá než dožívá. Až do oné noci, kdy se mu někdo pokusí ukrást jeho chloubu – nablýskaný sporťák Gran Torino. Když se zlodějům postaví, stane se hrdinou, který změní život nejen svým sousedům a chlapci nucenému vstoupit do jednoho z místních gangů, ale především sám sobě.

Hokejový zázrak

Film nabitý napětím a optimismem. Jedná se o inspirativní příběh podle skutečnosti, jenž se odehrává na pozadí jedné z největších událostí historie sportu – kdy v roce 1980 hokejový tým Spojených států amerických triumfálně porazil na Olympijských hrách Sovětský svaz. V roli dynamického a pevně odhodlaného trenéra Herba Brookse exceluje Kurt Russel. Herb Brooks měl téměř nesplnitelný sen – chtěl porazit tehdy neporazitelné Rusy. Brooks začínal s náhodně vybranou skupinou dvaceti kluků a trénoval je tak, aby hráli jako nikdy předtím. Udělal z nich tým, který věřil, že se mu podaří dosáhnout nedosažitelného.

Moulin Rouge

Mladý bohémský básník Christian, který žije na sklonku 19. století v Paříži, vzdoruje svému otci tím, že se připojí k barvitě různorodé skupině lidí, jež obývá temné, úžasné podsvětí dnes již legendárního kabaretu Moulin Rouge. V tomto zchátralém, přesto však okouzlujícím přístavu sexu, drog a právě objevené elektřiny se mladík ocitá ve víru milostné vášně, která však nakonec skončí tragicky. Jeho vyvolenou je Satine, nejlépe placená hvězda podniku a nejslavnější kurtizána ve městě. Následky jejich románku dopadají na celý vykřičený klub, v němž se potkávají urození s lůzou a chudí aristokrati i elegantní boháči se mísí s dělníky, umělci, bohémy, herečkami a kurtizánami.

Osudová sázka

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence.

Mizerové

Will Smith a Martin Lawrence spojí své síly jako parťáci na poli zločinu, tedy spíš v boji proti němu, v tomto akcí nabitém filmu o dvojici skvělých chlapíků, z nichž se stanou skuteční MIZEROVÉ! Policii právě někdo přímo před nosem ukradl zabavené drogy v hodnotě sta milionů dolarů. Detektivové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) mají možná po kariéře a navíc hrozí, že jim zavřou celé oddělení narkotik miamské policie. Proto se pouští do vyšetřování, které se ale nebezpečně zvrtne, když zabijáci unesou jedinou svědkyni loupeže, krásnou policejní informátorku a kamarádku obou chlapíků (Téa Leoniová). Rychlá auta, okouzlující žena a nikdy nekončící akce ve filmu Mizerové jsou zárukou dobré zábavy!

Kráska a zvíře

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film.

Schůzka naslepo

Když se Walter Davis (Bruce Willis) dá dohromady s překrásnou Nadiou Gatesovou (Kim Basingerová), zvrtne se v lechtivé komedii perfektní Schůzka naslepo v totální pohromu. Walter pozve jižanskou krásku Nadiu na firemní večeři a doufá, že kolegy okouzlí její krása. Vše se ale zvrtne, když Nadia nečekaně přebere. Večer i Walterova kariéra jsou rázem v troskách. Aby toho nebylo málo, Nadiin žárlivý bývalý partner David (John Larroquette) se rozhodne nic netušícího Waltera zničit. Může pravá láska vykvést v takovém blázinci? Dají se Walter s Nadiou dohromady, nebo budou společně zažívat jen pohromy? Ve filmu Schůzka naslepo může první setkání vést ke sblížení, ovšem toho nejhoršího ražení.

Odříznutí

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami.