Cats: Poslechněte si píseň od Taylor Swift

Premiéra nadcházejícího muzikálu Cats, natočeného podle úspěšného divadelního muzikálu, pomalu blíží. Trailerů, videí, plakátů a fotek je čím dál víc a do zveřejňování novinek se pustila i desetinásobná držitelka cen Grammy Taylor Swift, která se podělila o single Beautiful Ghosts, který v muzikálu sama zpívá.

Příběh filmu se točí kolem připravovaného kočičího bálu, který se koná jednou ročně a vždy při něm dostane jedna z koček šanci na nový život. Vybraného kočičího šťastlivce volí vždy nejstarší kočka, a jelikož každý má šanci na úspěch, tak všichni dělají vše pro to, aby se stali tím vyvolencem a mohli žít nový život mimo Londýnské ulice.

Muzikál se může rozhodně pyšnit hvězdným obsazením. Držitel ceny Emmy James Corden, držitelka Oscara Judi Dench, platinově oceněný zpěvák a textař Jason Derulo, držitel Zlatého Globu Idris Elba, držitelka Oscara Jennifer Hudson, držitel nominace na Oscara Ian McKellen, držitelka cen Grammy Taylor Swift, komediální hvězda Rebel Wilson a členka královského baletu Francesca Hayward, tato zvučná jména rozhodně slibují nezapomenutelnou podívanou.

Režie filmu se ujal Tom Hooper, ten světu již představil filmovou adaptaci muzikálu Bídnici, která si z osmi nominací na Oscara odnesla tři zlaté sošky. Na svém režijním seznamu má ale například i oscarový film Králova řeč, který mu vynesl Oscara za nejlepší režii. Za scénářem k muzikálu Cats stojí britský scénárista Lee Hall, který rovněž napsal scénáře k filmům Billy Elliot, Válečný kůň, Viktorie a Abdul nebo k hudebnímu filmu o Eltonu Johnovi Rocketman.

Světová premiéra proběhne 20. prosince 2019. Do českých kin uvede film CinemArt 9. ledna následujícího roku.