The Climbers: Cesta na vrchol Everestu s Jackie Chanem

Nejvyšší hora světa Mount Everest se objevila již v několika filmech a je jisté, že se na plátnech kin bude objevovat i nadále. Nyní s příběhem na motivy skutečné události přichází snímek od čínských filmařů s názvem The Climbers.

Příběh vypráví o skupině čínských horolezců, kteří se v květnu roku 1960 rozhodli zdolat nejvyšší horu světa. Jednalo se o první čínské horolezce, kteří kdy vrcholu Everestu dosáhli a byli úplně první, kteří zdolali nejnebezpečnější stranu hory směrem k vrcholu. Cesta nahoru je pro ně tím nejtěžším úkolem v životě, ať už po mentální stránce či té fyzické. Každý špatný krok nebo nevhodný pohyb, je může stát život. Přesto, navzdory nebezpečí, hodlají za každou cenu dosáhnout svého cíle.

Režie filmu se ujal Daniel Lee, ten prozatím natočil průměrná akční dramata 14 ostří, Bílá pomsta nebo Boj o Hedvábnou stezku, kam obsadil i Jackieho Chana. Jackie Chan se objeví i ve filmu Climbers ve vedlejší roli. Těch hlavních se ujali Jacky Wu, známý ze série Zóna smrti nebo herečka Ziyi Zhang, ta se prosadila hlavní rolí ve filmu Gejša a objevuje se i v hollywoodských filmech.

Film má světovou premiéru 30. září 2019 v Číně.