Pipi Dlouhá Punčocha se dočká filmového zpracování od producentů Paddingtona

Podle magazínu Variety připravují filmová studia StudioCanal a Heyday Films ve spolupráci s Astrid Lindgren Company nové filmové zpracování Pipi Dlouhé Punčochy. Hlavním producentem připravovaného filmu by měl být David Heyman, jenž stojí i za produkcí Harryho Pottera či Paddingtona.

Pipi Dlouhá Punčocha je postava z knih švédské spisovatelky Astrid Lindgren. Pipi sehrála hlavní roli hned několika dobrodružstvích, která vzešla z pera této světoznámé autorky. Její postava je v knihách popisovaná jako devítiletá zrzka, jejímž poznávacím znamením jsou pihy na tvářích a zapletené copy. Často je popisována jako štědrá, milá, zábavná a nezávislá dívka, která je pro každé dobrodružství.

Bude se jednat již o pátou spolupráci mezi společnostmi Heyday Films a StudioCanal. Momentálně společně pracují na novém fantasy snímku The Secret Garden, kde se v hlavních rolích objeví Colin Firth, Julie Walters a Maeve Dermody a jeho premiéra je očekávaná v roce 2020. Na Pipi Dlouhou Punčochu si tedy budeme muset ještě nějaký ten rok počkat.