Dolittle: Robert Downey Jr. střeží velké tajemství, mluví se zvířaty

Konečně je to tady. Universal Pictures zveřejnilo první trailer k novému snímku Dolittle. Pro ty, kteří čekali remake komedie s Eddiem Murphym, zřejmě budou zklamaní. Trailerem provází píseň What a Wonderful World a již díky prvnímu shlédnutí můžeme konstatovat, že se bude jednat o pořádně kouzelnou a dobrodružnou podívanou.

Veterinář doktor Dolittle žije v Anglii v obrovském domě plném zvířat. Pro všechny je tak trochu podivín a není divu. Střeží si velice cenné tajemství, které nerad dává na obdiv světu. Umí mluvit se zvířaty. Mladá královna Viktorie jednoho dne těžce onemocní a doktor Dolittle vyráží do světa vyhledat lék, jenž její výsost vyléčí. Na pomoc si bere své nejvěrnější přátele a přitom se snaží, aby jeho vzácný dar nikdo neodhalil, mohl by totiž padnout do špatných rukou.

Zpracování Doktora Dolittlea bylo potvrzeno již v roce 2017. Přípravu filmu ale provázely umělecké neshody a nedostatek času a financí, proto bylo natáčení pozastaveno. Studio Universal však projekt v roce 2019 obnovilo a nyní tu máme první trailer.

V hlavní roli se objeví představitel Iron Mana Robert Downey Jr, dále pak Antonio Banders a Emma Thompson. Spousta dalších hvězd propůjčila své hlasy zvířatům, například Tom Holland, Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani nebo Marion Cotillard.

Film má naplánovanou světovou premiéru na 17. ledna 2020.