Disney+ odhalil svou budoucí nabídku. Je obrovská

S nárůstem popularity streamovacích služeb začínají kromě Netflixu či HBO do tohoto relativně nového oboru fušovat i další společnosti. Vedle Applu je pravděpodobně nejočekávanější streamovací službou letošního roku ta od Walta Disneyho, jejíž spuštění je plánováno na listopad a nese jednoduchý, ale vskutku výstižný název Disney+.

Walt Disney je momentálně bezpochyby největší gigant na poli audiovizuální tvorby na světě, a tak byla jen otázka času, kdy i tato společnost s obratem v řádu desítek miliard dolarů ročně vstoupí na trh tzv. over-the-top služeb. Na rozdíl od některých dalších nabídne, tedy aspoň ze začátku, „pouze“ vlastní obsah. To ale u Disneyho znamená stovky a stovky významných a oblíbených titulů. A konečně je všechny detailně představil.

Jelikož Walt Disney Company vlastní společnosti jako Lucasfilm, Marvel, National Geographic, Pixar či 20th Century Fox, ale i zejména v USA oblíbenou streamovací službu Hulu, má toho skutečně hodně co nabídnout. Těšit se můžeme v podstatě na téměř veškerou tvorbu související s obřími filmovými universy Star Wars (všechny epizody, spin-offy i seriály) a Marvel (Avengers, Kapitán Marvel, Strážci Galaxie, Iron Man, …), ale i animované filmy od studia Pixar (Auta, Hledá se Nemo, Úžasňákovi, Toy Story, …), rozsáhlou nabídku dokumentů a řadu dalšího obsahu. Hned v první rok služba nabídne přes osm tisíc titulů od filmů, přes dokumenty a pořady, až po seriálové epizody.

Služba bude spuštěna 12. listopadu za zanedbatelnou částku 6,99 dolarů (asi 165 korun), případně v rozšířené verzi včetně Hulu a ESPN+ za 12,99 (asi 300 korun). Veškerý obsah bude k dispozici ve 4K rozlišení. Pro porovnání, Netflix si účtuje od 199 do 319 korun a jednotlivé tarify se odlišují počtem současně přihlášených zařízení a kvalitou přehrávání. Lze tedy předpokládat, že se služba Disney+ – i díky masivní kampani, kterou nové značce mateřská společnost v tomto roce poskytla – dočká hned od počátku vysoké popularity a kladných čísel.