Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn): Joker je minulostí, Harley jde vlastní cestou

Plnohodnotný trailer Birds of Prey odkrývá pravou tvář filmu a znovu potvrzuje, že Margot Robbie je skvělá Harley Quinn. Objevuje se zde i čerstvá držitelka Oscara Lady Gaga, která ve své malé roli do lehce bizarního světa DC krásně zapadá.

Je docela zvláštní, jak DCEU drží Batmanovy ikonické padouchy Jokera a Harley dál od Batmana, ale doufejme, že ho skupina hrdinek zastoupí. Proti zlu budou bojovat obávaná Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), a policistka René Montoya (Rosie Perez). Kromě Harley padouchy zastoupí gangster Black Mask (Ewan McGregor) a sériový zabiják Victor Zsasz (Chris Messina). Námět byl už jednou zpracován v roce 2002 jako televizní seriál a díru do světa zrovna neudělal. Tenkrát byly samozřejmě v kurzu civilnější komiksovky. V dnešní době kostýmních akčních blockbusterů je námět snadněji uchopitelný.

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) natočila Cathy Yan. V českých kinech se na novou komiksovku můžeme těšit od 6. února 2020.