WHOCON po roce znovu přilétá

Pokud jste fanouškem legendárního seriálu Doctor Who, tak si rezervujte místo v kalendáři od 18. do 20. října, vaší hlavní destinací bude Brno. Proběhne tam totiž již sedmý ročník festivalu zasvěceného právě tomuto kultu.

Úspěch festivalu byl tak velký, že se rozrostl o další dvě sekce. Celkem se tedy festival skládá ze tří hlavních částí – Whocon, Cycon a Kulticon. WHOCON je nejoblíbenější sekcí z celého festivalu. Jedná se o základní kámen, díky němuž vlastně celý festival započal. Věnuje se jen a pouze Pánovi času, seriálu a všemu kolem něj. Vzhledem k tomu, že Pán času je sci-fi seriál, vznikla i přidružená sekce s názvem CYCON. Ta se věnuje žánru sci-fi jak v knižní, tak ve filmové podobě. KULTICON je tu pro fanoušky kultovních děl/knih/filmů, která významněji obohatila kulturní svět.

V rámci festivalu se můžete přihlásit i do soutěže zvané Rassilonův brk. Vyhlášeni budou nejlepší povídky od slibných začínajících autorů. Pokud tedy máte v sobě duši spisovatele, neváhejte se přihlásit do soutěže, která festival doprovází od jeho založení.

Festival se koná od 18. do 20.října 2019. Je potřeba si koupit vstupenky, které se podle náročnosti fanouška pohybují kolem 450-1000 Kč.