The Laundromat: Meryl Streep bojuje proti zkorumpovanému Oldmanovi a Banderasovi

Režisér Dannyho parťáků a Erin Brokovich přichází s dalším dramatem natočeným podle skutečné události. Do své hlavní trojice obsadil velká jména jako Meryl Streep, jenž bojuje proti Gary Oldmanovi a Antoniu Banderasovi.

Ellen Martinová se z dovolené vrací jako vdova, před odletem ale s manželem zaplatili pojistku, která by jí v případě nehody zajistila. Ellen nicméně zjišťuje, že pojistka je falešná a dostává se do nebezpečné hry, jenž je spojená s advokátní kanceláří Panama City. Jejich největšími esy a zároveň i zakladateli firmy jsou zkorumpovaní advokáti Jürgen Mossack a Ramón Fonseca. Přednost dávají bohatým a prosperujícím zákazníkům, ze kterých vždy něco kápne. S ostatními zákazníky podepisují falešné smlouvy, aby na nich vydělali co nejvíce peněz. Ellen tomu všemu chce přijít na kloub a rozhodne se bojovat proti Panama City všemi možnými prostředky.

V hlavní roli vdovy Ellen se objeví trojnásobná držitelka Oscara Meryl Streep, ta si ve filmu zahraje po boku Garyho Oldmana a Antonia Banderase, jenž ztvárnili role zakladatelů Panama City. Pro Banderase se jedná již o druhou spolupráci s Meryl Streep, poprvé si společně zahráli ve filmu Dům duchů. Režie se ujal Steven Soderbergh, oblíbený režisér má na svém kontě úspěšné filmy jako Dannyho parťáci, Traffic – Nadvláda gangů nebo Erin Brockovich.

Snímek je inspirovaný skutečnými událostmi. Skandál byl známý jako Panamské dokumenty, kdy se do tisku dostalo více než 11,5 milionu tajných dokumentů z panamské společnosti.

Světovou premiéru měl snímek 1. září na filmovém festivalu v Benátkách, kde si od diváků vysloužil potlesk ve stoje. Fanoušci se na film budou moc podívat na stanici Netflix od 18. října 2019.