Noví mutanti už nebudou součástí X-Men

Dark Phoenix byl opravdu poslední foxovskou x-menovkou, kterou jsme viděli.

Jak nedávno informoval web Screenrant, akvizice foxovské superhrdinské franšízy Disneyem si vyžádala určitou daň. Kromě přetáček z hororové vize do standardnější komiksovky a zpátky mají současné práce na filmu ještě jeden účel – vyhodit jakékoli odkazy na ostatní filmy ze světa X-Men.

Disney, který práva na příběhy hrdinných mutantů nedávno získal, plánuje zařazení X-Menů do světa MCU. A byť ještě zdaleka není jasné, v jaké podobě se X-Meni ve filmu objeví, je dost možné, že jejich první vlaštovkou budou právě Noví mutanti. Zatím není jisté, zda bude film nakonec fungovat jako zcela samostatné sci-fi od Foxů, nebo se bude skutečně odehrávat ve světě filmových marvelovek pod hlavičkou Disney, v každém případě nebude mít nic společného s fikčním světem foxovských X-Menů. Posledním X-Men filmem od Foxu, který kdy uvidíme, tak zůstává Dark Phoenix, který celou devatenáctiletou sérii neukončil úplně nejšťastněji.

Ať už tedy bude konečný fikční svět Nových mutantů jakýkoli, nezbývá, než se modlit, aby to byl alespoň dobrý film. A aby v jeho příběhu seděl jeho název, protože bez spojitosti se starými známými mutanty nebude moc dávat smysl. O tom se ostatně přesvědčíme v dubnu 2020, kdy má mít film snad už konečně premiéru.