Terminátor: Temný osud: Staří známí ještě nepatří do starého železa

Nejlepší terminátorský trailer za hodně dlouhou dobu. Linda Hamilton je skvělá, Arnold zpátky v životní roli a Mackenzie Davis rozhodně není tak protivná, jak jsme si původně mysleli.

Režijní dohled obstaral Tim Miller (ten natočil zejména prvního Deadpoola) a jako producent se na snímku podílí sám tvůrce Terminátora – James Cameron. Na scénáři se pak podílí trio v podobě Joshe Friedmana, Davida S. Goyera a Justina Rhodese.

Ohledně detailů zápletky se toho stále příliš neví. S jistotou můžeme stvrdit už jen dříve řečené a potvrzené. Tedy že návrat Lindy Hamilton iniciuje jeden prostý fakt – Temný osud bude přímo navazovat na T2: Den zúčtování. Vše co po tomto díle následovalo, bude ignorováno, což dává smysl vzhledem k tomu, že Cameron se na dalších částech série nepodílel.

Miller svou účast na snímku odůvodnil právě návratem Lindy Hamilton do její ikonické role a podtrhl to tvrzením, že se chce soustředit na postavy a vztahy mezi nimi. Podle něj příběh může pokračovat jedině se Sarah Connnorovou v čele, jak ostatně i začal. Jedná se prý o klíčový bod filmu. Otázkou ovšem je, zda fanouškům toto opravdu bude stačit, aby novému Terminátorovi dali šanci, jakkoli je Hamilton se značkou spjatá.

Ve filmu Terminátor: Temný osud se představí Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Mackenzie Davis, Gabriel Luna, Diego Boneta, Alicia Borrachero, Lorna Brown, Natalia Reyes, a další. Hudbu složí Junkie XL.

Premiéra je 31. října 2019.